Nemoćna starica kojoj su do šloga oduzete leva ruka i leva noga, ležala je u svom krevetu kada je u prostoriju ušao komšija Dušan. Bilo je to u sumrak, kada je bakin sin otišao do seoske prodavnice u nabavku.

Dušan je bez reči prišao bakinom krevetu i počeo da se svlači.

 

- Od bruke sam zažmurila kada je svukao pantalone i gaće i počeo da maše onim... Zaplakala sam i rekla: „Molim te, Duško, nemoj da me diraš znaš da sam šlogirana i da nosim pelene“. On se nije na to obazirao, već me je oborio na krevet i počeo da mi svlači odeću. Rekao je: „Ništa ne brini, ja ću to malo, polako, skloniću pelene“. Užasnula sam se i kroz plač počela da dozivam i pomoć: „Uubi me Duško, pomagajte ljudi, ubi me Duško!“ - seća se sa užasom nemoćna starica.

Na sreću starice, u trenutku kada ju je manijak već zaskočio, naišao je njen sin.

Zgrabio je Duška za vrat i onako golodupastog izvukao iz sobe i izbacio kroz vrata. Međutim, dok je sin pronašao motku da ga pretuče, Duško je uspeo da pobegne u mrak.

PROČITAJTE: UŽAS NA ZVEZDARI Ćerka 10 dana izgladnjivala majku, tukla je i MUČILA DO SMRTI, komšije: Znali smo da će je ubiti

- Trebalo je da prebije kuče. Ovo je već drugi put da me napada. Prvi put kada je pokušao dograbila sam flašicu sa stolice pored kreveta, udarila ga i počela da vičem. Pobegao je pošto sam vrištala i zapomagala. Sada je pazio kada će moj sin da izađe iz kuće mi zaskoči me - dodaje gnevno baka Savka.

Dušan V. Je iz zaječarskog naselja Višnjar, ali se pre mesec dana doselio u komšiluk baba Savke kod starice Rumene.

 

- Došao je ovde da živi i da mi pomaže u polju i oko kuće jer sam bolesna i stara. Ništa mi sinoć nije rekao, samo je izašao i ne znam gde je. Često se opijao po komšiluku i ako je to uradio sigurno je bio pijan. Bruka je to i nadam se da će ga stići kazna - rekla je Rumena kod koje je Dušan živeo.

Posle napada Dušan je pobegao ali je baba Savkin sin slučaj prijavio policiji pa je u toku noći pronađen i lišen slobode. Zaječarska policija je potvrdila da je uhapšen pod sumnjom da je izvršio krivično delo silovanja u pokušaju i da je po nalogu tužioca zadržan u pritvori do 48 sati.

PROČITAJTE: DANILO L. (18) GODINAMA TERORIŠE CELU SUBOTICU: Svi se plaše njegovog psa koji kolje, a on bije, preti, lomi...

Neposredno posle hapšenja Dušan se vajkao da je pripit i da nije hteo da napastvuje nemoćnu staricu, več da joj malo pomogne oko nameštanja u krevetu.

U toku su sitražne radnje i sledi privođenje osumnjičenog u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

(BalkansPress / Alo.rs)

Scroll to top