BalkansPress

Dobro došli!

Žandarm Miloš Veličković (37), koji je prošle nedelje uhapšen zbog sumnje da je duže vreme dilovao narkotike, prijavljivan je nekoliko puta da je brutalno fizički zlostavljao svoje maloletne sinove, a supruzi pretio smrću, saznaje “Blic”.

Dvostruka ličnost, žandarm i diler, uhapšen je 20. juna ispred zgrade u kojoj živi na Karaburmi. Prilikom hapšenja policija je kod njega pronašla čak 500 tableta ekstazija, pet paketića marihuane, službeni pištolj sa metkom u cevi, službenu legitimaciju, oko 5.000 evra stečenih preprodajom narkotika, ali i vagicu za precizno merenje na kojoj je ostalo tragova kokaina i heroina. Nakon saslušanja kod tužioca, Veličkoviću je na predlog Višeg tužilaštva određen pritvor do 30 dana, koju će pratiti istraga za dilovanje različitih narkotika.

 

Međutim, ovo nije prvi put da Veličković, koji treba da sprovodi zakon, brutalno ga krši. Kako je “Blic” saznao, njegove krivične prijave datiraju još iz 2014. godine, kada ga je tadašnja supruga Jelena R. prijavila za nasilje u porodici. Kako saznajemo, ona je Centru za socijalni rad na Paliluli ispričala da je Veličković fizički zlostavljao svog tada sedmogodišnjeg sina.

- Majka je Centru za socijalni rad ispričala kako je Veličković tukao njihovog starijeg sina toliko da je dete imalo modrice po celom telu. Kako je kazala radnicima Centra, ona dete nije vodila kod lekara, ali je uslikala svaku povredu koju je dečak zbog brutalnog iživljavanja oca zadobio - kaže izvor “Blica”.

Prema njegovim rečima, ova žena plašila se za svoju bezbednost i svakog koraka koji bi napravila u njihovom odnosu.

- On joj je, kako je ispričala, često pretio smrću. Govorio joj je da će je ubiti i zapaliti ako ga bude prijavila - objašnjava naš sagovornik.

Postupak protiv nasilnika trajao je sve do maja ove godine, međutim, prijava koja je podneta je - odbačena. Razlog za to, kako saznajemo, krije se u tome što su, navodno, nedostajali konkretni dokazi protiv Veličkovića.

U međuvremenu, Jelena i žandarm su se razveli. Postupak za nasilje u porodici je i dalje trajao kada je, nekoliko dana pre odbacivanja prijave (krajem aprila ove godine), bivša supruga ponovo krimi-žandarma prijavila za nasilje u porodici. Ovaj put, kako stoji u prijavi, pretukao je njihovog mlađeg sina, dečaka od sedam godina. Tukao ga je - mobilnim telefonom.

 

- Majka je nasilnika prijavila jer je njihovog malog sina otac iz čista mira napao. Nasrnuo je na njega i tukao ga mobilnim telefonom - kaže izvor “Blica”.

I u ovom slučaju protiv Veličkovića je pokrenuta istraga koja za sada nema epilog. U toku je, kako kaže naš izvor, izvođenje dokaznih radnji, a u narednom periodu biće poznato hoće li se ovom policajcu i dileru - pored postupka za prodaju narkotika - suditi i za nasilje u porodici. Ta istraga teći će uporedo sa onom u kojoj se Veličković tereti za dilovanje različitih vrsta narkotika na Karaburmi.

PROČITAJTE: UŽAS NA ZVEZDARI Ćerka 10 dana izgladnjivala majku, tukla je i MUČILA DO SMRTI, komšije: Znali smo da će je ubiti

SARAĐIVAO SA VEĆIM DILERIMA?

Miloš Veličković (37) bavio se prodajom nekoliko različitih vrsta opojnih droga. Operativni podaci u ovom slučaju pokazuju da se žandarm rasturanjem opijata nije bavio jednokratno. Upravo suprotno, čini se da je Veličković već duži period u poslu dilovanja narkotika, pa su i njegovi kontakti na Karaburmi sada deo istrage prodaje droge. Samim tim ispituje se da li je povezan sa većim dilerima na Karaburmi.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top