BalkansPress

Dobro došli!

U teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Doljevac Niš, 1.jula oko dva časa iza ponoći nastradao je Stefan Mitić (25) iz Malošišta dok je njegov drug Stefan Stamenković (21) zadobio povrede zbog kojih je zbrinut Klinički centar u Nišu.

Tragedija se desila u blizini tehničkog pregleda na ulazu u Malošište kada je na mladiće koji su išli pored puta uz ivicu kolovozne trake naleteo "mercedes" kojim je upravljao Lazar T. (20) iz Malošišta. Policija je privela vozača kome je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja nakon čega će biti sproveden u tužilaštvo na saslušanje.

 

Stefan Mitić je preminuo na licu mesta. Njegov drug je prevezen u Klininčki centar u Nišu gde je nakon dijagnostike utvrđeno da ima nagnječenje ramena, pa nije zadržan na bolničkom lečenju. Sa njima u društvu bila je i Julija R., koju automobil nije udario.

*Stefan Mitić poginuo je u udesu na putu Doljevac-Niš Foto: Telegraf

Njih troje je te večeri bilo u Malošištu u kafiću, a do strašne nesreće došlo je prilikom povratka kući. Nesreća se desila kada je Mitić sa drugom i drugaricom krenuo pešice iz grada kući. Stefan Mitić živi najdalje, pa su Stefan Stamenković i Julija krenuli da ga isprate da ne bi išao sam.

PROČITAJTE: UŽAS U SUBOTICI: Krvnički pretukao bivšu devojku, vukao je po ulici, a onda je SILOVAO DEVET PUTA

- Kada sam se okrenula videla sam da ide auto. Baš se zaleteo. Pošla sam da povučem Stefana, rekla sam samo: "Pazi auto!" Počeo je da koči tek kada ga je udario. Rečeno je bilo da je išao 60 kilometara na čas, ali sigurno je išao brže - kaže Julija R.

Stefan Stamenkovića je potvrdio da su išli pored puta sa desne strane kada je naišao "mercedes".

*Stefan Stamenković povređen je u nesreći na putu Doljevac-Niš Foto: Telegraf

- Stefana je udario, mene je potkačio. Ja sam odleteo sa desne strane, on je odleteo 50 metara ispred nas - kratko je rekao mladić koji je zadobio povredu ramena, ali nije zadržan u bolnici.

JECAJI STEFANOVE MAJKE 

Majka nastradalog jedva govori skrhana tugom. Violeta Mitić je svog sina videla prethodne večeri kada je pošao sa društvom da prošeta.

 

- Pitala sam ga da mu otvorim kapiju da ide kolima, ali nije hteo. Rekao je da mu je dosta kola i da želi da prošeta. Bolje da je išao kolima možda se ništa ne bi desilo. Otišao je pešice i nema ga više. Njegov drug je zadobio povredu, a drugarica je ostala nepovređena. Ona ga je povukla za ruku, ali nije vredelo, auto je išao previše brzo - navodi Violeta.

Ona priča da je isti vozač koji je ubio njenog sina, sedam dana ranije umalo nije zgazio nju i njenog supruga.

PROČITAJTE: U KIKINDI ŽENA UHVATILA MUŽA DA SILUJE KOKOŠKE! Njemu je oprostila, a evo šta je uradila s nesrećnim kokama!

- Išli smo pešice od kumova kada je on naleteo kolima ispred nas. Zakočio je u poslednjem trenutku. Samo je posle toga ubacio auto u rikverc i odvezao se unatrag. Neke žene su videle i počele da vrište misleći da će da nas pregazi. Bolje da je nas tada pregazio i ubio nego ovo što se desilo - kaže ona.

*Majka Violeta i Julija R. koja je pokušala da povuče Stefana pre nesreće Foto: Telegraf

Brat nastradalog mladića Nikola Mitić ističe da se na putu mogao videti samo jedan trag kočenja dok je drugi na travi. On kaže da je "mercedes" ostavio trag kočenja od 50 metara.

 

Vraćao se sa puta iz Kragujevca i video udes, ne znajući u prvom trenutku da je stradao njegov brat. Tek kada je izašao iz kola saznao je za tragediju.

*Nikola Mitić je video nesreću, ali nije znao da je nastradao njegov rođeni brat Foto: Telegraf

PROČITAJTE: Zabluda o vožnji autoputem koja može da vas košta i do HILJADU EVRA, a nije isključena ni ZATVORSKA KAZNA

KRV UZETA ZA ANALIZU 

Vozaču "mercedesa" Lazaru T. određeno zadržavanje u policiji do 48 časova zbog suimnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Nakon isteka roke biće salzšan u tužilaštvu. U OJT je potvrđeno da je od vozača uzeta krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je bio pijan.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top