BalkansPress

Dobro došli!

Na smederevskom Novom groblju ovog utorka je sahranjen četvorogodišnji Vuk S, dečak koji je u nedelju stradao kada je u nevinoj dečjoj igri na njega pala teška metalna kapija na ulazu u komšijsko dvorište. U grob je položen s plišanim medom i uz Disove stihove iz pesme „Možda spava“.

 

Nepregledna kolona rodbine, prijatelja, poznanika, meštana naselja Kovačićevo, komšija porodice Stefanović, ispratila je do poslednjeg, a tako preranog počivališta tragično stradalog mališana.

Majka preminulog dečaka grcala je u suzama spuštajući plišanog medu u grob

*Majka preminulog dečaka grcala je u suzama spuštajući plišanog medu u grob; Foto: N. Pavlović / RAS Srbija

Tišinu podneva na smederevskom  novom groblju su samo prekidali jecaji majke Margarete, koja je u poslednjem momentu, kada su preko belog kovčega u raku spuštali od njenog Vuka sigurno većeg i krupnijeg medu, zavapila: "Pustite me do sina".

PROČITAJTE: NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SMEDEREVU: Četvorogodišnjeg dečaka ubila kapija od 200 kilograma, otac ga krvavog nosio na rukama!

- Svakom je s punim srcem i osmehom prilazio. Pun života, razdraganosti, sreće… Teši jedino saznanje da je mali Vuk sada među anđelima i da nas od danas odozgo posmatra onim istim blaženim osmehom – ovim rečima od Vuka se oprostio njegov stric.

Neutešni roditelji poginulog mališana

*Neutešni roditelji poginulog mališana; Foto: N. Pavlović / RAS Srbija

PROČITAJTE: JECAJI MAJKE NASTRADALOG STEFANA: "Ubio mi je sina, a pre 7 dana je zamalo zgazio mene i supruga!" (FOTO)

 

Do tragedije u kojoj je stradao četvorogodišnjak, podsetimo, došlo je u nedelju uveče u smederevskom naselju Kovačićevo. U igri sa vršnjacima i tri godine starijom komšinicom gurali su masivnu metalnu kapiju na ulazu u njeno dvorište.

*Foto: N. Pavlović / RAS Srbija

Na nesreću, kapija je, pošto je došla do kraja šina, kako nije bilo graničnika, iskliznula i pala na dete svom težinom poklopivši ga.

Povrede koje je tom prilikom pretrpeo bile su fatalne, mada su se za njegov život borili i lekari u smederevskom Zdravstvenom centru i u beogradskom Urgentnom centru.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top