BalkansPress

Dobro došli!

Dvadesettrogodišnji Nikola Dejanović izboden je jutros nožem u Prilužju, srpskom selu u opštini Vučitrn, i zadobio je više uboda u predelu grudnog koša i leđa.

Kolima hitne pomoći dovezen je u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gde je prebačen na odeljenje inezivne nege. U toku je ispitivanje njegovog zdravstvenog stanja, rekao je zamenik direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

 

On je za sada stabilno, ali njegovo zdravstveno stanje može da se pogorša, navode u bolnici.

Napad je uzmemirio članove više stotina srpskih domaćinstava koja su ostala da žive u Prilužju.

PROČITAJTE: HOROR U SREMČICI! HEROJ S KOŠARA SE RAZNEO BOMBOM Pred smrt uzviknuo: E, Putine, majku ti j..., je l' si sad zadovoljan?

Dejanović je lekarima rekao da sumnja da ga je napala grupa Albanaca dok se sa bratom vraćao kući. Kako kaže, pokušali su da napadnu i njegovog brata koristeći "neku vrstu spreja". Policija se još nije oglasila.

ĐURIĆ: ORGANIZOVANA KAMPANjA NASILjA NAD SRBIMA

Marko Đurić najoštrije je osudio jutrošnji napad na srpske mladiće u selu Prilužje kod Vučitrna i zatražio od nadležnih organa i međunarodne zajednice da u najhitnijem roku pronađu počinioce i spreče dalju eskalaciju nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

 

"Nakon nedavnog ranjavanja Aleksandra Jeftića u Suvom Dolu i jutrošnjeg ranjavanja srpskog mladića u Prilužju sasvim je jasno da je u toku organizovana kampanja nasilja nad Srbima u pokrajini, i da je neophodno preduzeti najodlučnije mere kako bi se sprečilo da ekstremisti ugroze godinama građen mir", naveo je Đurić u saopštenju.

On je istakao da privremene institucije samouprave u Prištini moraju da se, ukoliko ne žele nekontrolisanu eskalaciju nasilja na Kosovu i Metohiji, jasno ograde od brutalnih i podmuklih etnički motivisanih napada na Srbe i da angažuju sve kapacitete kako bi zločinci bili privedeni pravdi.

PROČITAJTE: UŽAS U CENTRU BEOGRADA: Devojka (21) jutros pronađena mrtva!

"Očigledno protivnici mira i suživota na Kosovu i Metohiji na ovaj način nastoje da potkopaju nastojanja da se problemi na terenu rešavaju mirnim sredstvima i dijalogom i da kod Srba u pokrajini izazovu strah i nemir", ocenio je Đurić.

Prema njegovim rečima, jutrošnji napad je još jedna potvrda neuspeha dela međunarodne zajednice da gotovo dve decenije od završetka ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji uspostavi vladavinu zakona i uslove za siguran i dostojanstven život srpskog naroda.

(BalkansPress / Agencije)

Scroll to top