„Moja Mirjana nije imala probleme sa srcem, ali se u prošlosti lečila od dečje astme i povremeno je koristila inhalator. Prošle godine u ovo vreme, kako sumnjam, zbog upotrebe narkotika provela je 20 dana u bolnici. Pričao sam sa njom o tome, ali ja sam tu malo ograničen jer o drogi ništa ne znam. Verovao sam joj“, rekao je za „Alo!“ Sreten Milić, otac tragično preminule Mirjane Milić (21) iz Velikog Mokrog Luga, koja je nađena mrtva u četvrtak u iznajmljenom stanu u ulici Cara Lazara u Beogradu.

Sreten je u ispovesti za „Alo!“ rekao da želi da sazna istinu i pravi razlog smrti svoje ćerke i da se nada da niko neće uticati na istragu.

 

- Želim da znam šta se dogodilo sa mojom ćerkom. Taj dan neću zaboraviti nikad. U četvrtak ujutru, dok sam bio na pijaci, pozvao me je oko 10 sati sin i rekao da hitno dođem kući. Čekali su me jedan inspektor i dva policajca, koji su mi saopštili da mi je ćerka mrtva. Rekli su samo da su je našli u stanu sa nekom momkom. Pitao sam ih šta se dogodilo i kako, na šta su mi odgovorili da više ništa ne znaju. Nakon odlaska u policiju, dobio sam broj telefona i broj predmeta, uz napomenu da nazovem u septembru i da tada pitam za rezultate i tok istrage. Objasnili su mi da je to tako zbog godišnjih odmora - plačući priča Sreten držeći sliku svoje mezimice.

PROČITAJTE: ČETVRTA ŽRTVA EKSTAZIJA U POSLEDNJIH MESEC DANA? Ovo je Mirjana M. (21) koja je pronađena mrtva u iznajmljenom stanu. Bila je svedok smrti tinejdžera Jovana Paunovića (17) (FOTO)

Prema njegovim rečima, on ne zna s kim je bila njegova ćerka i gde je provela noć.

Velika bol

*Velika bol, Foto: Masanori Jošida ALO

- Decu sam sam othranio. Imam i dvojicu sinova. Njihova majka, moja supruga, umrla ke u julu pre 16 godina, kada mi je najmlađi sin imao pet i po meseci. Trudio sam se da deci omogućim što kvalitetniji život i na neki način amortizujem gubitak majke. Mirjana je završila je politehničku školu. Nije radila, jer nije imala potrebe. Imala je sve. Njeno je bilo samo da uživa - kaže otac preminule devojke.

On je dodao da je Mirjanu poslednji put živu video u sredu.

 

PROČITAJTE: USRED BELA DANA POKUŠAO DA SILUJE ŽENU U SREMČICI! Mnogo si lepa, PRATIM te 4 godine i MORAM DA TE IMAM! Odustao kada mu je rekla da "ima ciklus"!

„Izazivaju ubrzan rad srca i otežano disanje“ - „Novi ekstazi u sebi ima povećanu dozu MDMA, amfetaminske komponente. Problem je u tome što su ekstazi i spid opasni kao heroin, ali korisnici ne misle tako. Unazad 10 godina su prešli na sintetičke droge, koje im daju energiju i podižu raspoloženje, ali koje posle izazivaju nesanicu, ubrzan rad srca i loše raspoloženje“, upozorava psihijatar dr Tanja Raičević iz Centralne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj ulici u Beogradu. Ona ističe da ne postoji teške i lake droge i da je prva droga najopasnija. „Obično uzimaju po dve ili tri tablete ekstazija, a na lečenje dolaze obično mladi od 16 do 40 godina. Dolaze motivisani i mogu da se izleče ako imaju volju i pomoć najbližih. Mogu da se izleče. Potrebno je po dve godine ili duže, ali je važno da postignu cilj“, kaže za “Alo!” dr Raičević. D. Ć.

Preminula devojka

*Preminula devojka , Foto: Masanori Jošida ALO

- Radila je po kući. Sklanjala je neki veš i predveče mi je rekla da izlazi u grad. Gde je bila i šta je radila, verujte, ne znam. Znam da je izlazila često, kao i svi mladi. Nije nagoveštavala da ima neki problem, njeno je bilo da uživa. Jedino je bila potresena nakon smrti tog Jovana Paunovića. S njim se valjda upoznala u kafiću u koji je izlazila. Zbog njegove smrti je bila tužna. Čak je i zbog toga što mu je pomagala išla u policiju i tamo dala izjavu - rekao je Sreten brišući suze.

PROČITAJTE: POKUŠAJ OTMICE U PARKIĆU NA VOŽDOVCU? Izgledalo je kao da deka odvodi unuka kući, a onda se čuo VRISAK MAJKE!

Nicović: Prave jaču drogu - Marko Nicović, član borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkotika, ističe da se novi ekstazi pravi u Kini, Poljskoj, Holandiji, Ukrajini i Moldaviji. „Mladi traže jače i droge koje brže deluju. Preko crnih sajtova hemičari i farmaceuti daju uputstva za pravljenje ekstazija, a u njega stavljaju, osim raznih supstanci, mišomor, puder i vanilin šećer. „Godišnje na tome narko-mafija zgrne 600 milijardi evra, a ekstazi predstavlja trećinu svetskog prometa narkoticima“, ističe Nicović. D. Ć.

 

Sreten navodi da ne zna ko je M. M. (26), koji je prijavio smrt njegove ćerke, ali da bi voleo da mu se javi i kaže šta se tog kobnog jutra dogodilo.

- Voleo bih da mi se taj mladić javi i kaže da li je moja ćerka koristila drogu ili je nešto drugo u pitanju. Ništa ne znam. U policiji ćute, ali nadam se da ću uspeti da saznam šta je uzrok smrti moje Mire - rekao je neutešni otac dok su se uz dvorišta porodične kuće u Velikom mokrom Lugu čuli jauci.

 Nastradali dečak

*Nastradali dečak, Foto: Privatna arhiva Alo

Mirjanin poznanik koji se zadesio na licu mesta kada je pozlilo Jovanu Paunoviću (17), koji je od ekstazija umro 17. juna, rekao nam je da su se oni površno znali iz klubova.

- Mirjana je posećivala klubove u kojima se pušta rejv i hip-hop muzika i tamo je upoznala Jovana, onako površno. Kada je Jovanu pozlilo, reagovala je ljudski, pokušala je da mu pomogne. Koliko znam, i ona je povremeno koristila ekstazi, ali je imala i problem sa srcem. Do ekstazija na tim žurkama nije teško doći jer uvek ima nekoga ko ih prodaje. Da li ga unose uz blagoslov obezbeđenja, to je pitanje za nekog drugog. Znam da, na primer, neko unese 50 tableta, proda 40, a ostatak sam iskoristi. Oni koji ekstazi donose na žurke nisu dileri, već ih kupuju od njih i za veću količinu dobiju manju cenu, pa se ogrebu za sebe. Problem je što se priča po ulici da se u Srbiji pojavio ekstazi lošeg kvaliteta. Ranije, kada se neko predozira, nalupaš mu nekoliko šamara, daš mu vodu, on se oporavi, a sada nije tako - rekao je Mirjanin poznanik.

 

PROČITAJTE: PROCUREO JEZIV SNIMAK SA BEOGRADSKOG BAZENA: Dok su deca plivala srušila se velika cev sa plafona, za dlaku IZBEGNUTA TRAGEDIJA (VIDEO)

„Diluje se preko obezbeđenja splavova“ - „Ekstazi je droga koja se najčešće konzumira na žurkama elektronske muzike. Uzimajući ovu drogu, konzument navodno jače i bolje oseća muziku i ima više energije. Kada dejstvo prestane, najčešće se javlja depresija. To je koktel-droga jer se ona pravi od nekoliko supstanci. Inače, MDMA se u manjim količinama nekada koristio za lečenje depresije“, kaže za „Alo!“ Stevan Đokić, direktor Centra za bezbednost, i dodaje da droga najčešće ulazi na splavove preko ljudi koji rade na tim mestima ili su dileri prijatelji zaposlenih. „Decu možemo zaštiti pre svega donošenjem nacionalne strategije po pitanju borbe protiv droga. Veoma je važno pre svega edukovati decu o štetnosti droga i sa tom edukacijom početi već u osnovnoj skoli. Pored toga, veoma je važno da se promeni blaga kaznena politika prema dilerima i kupcima te da se za ovakva dela dobijaju teške kazne”, ističe Đokić.

Preminula Mirjana Milić

*Preminula Mirjana Milić, Foto: Privatna arhiva Alo

Veče pre tragedije, Mirjana je bila na jednoj žurki, gde se našla sa M. M., a šta se dalje događalo, Mirjanin poznanik ne zna. Mirjaninu smrt je prijavio M. M. u jutarnjim satima, nakon zajedničke noći provedene u stanu koji se iznajmljuje na dan.

PROČITAJTE: HRABRI SRBIN NA TAJLANDU: Ceo svet priča o roniocu Ivanu Karadžiću koji SPASAVA DEČAKE ZAROBLJENE U PEĆINI! (VIDEO)

Policija je obavila uviđaj i tada je ustanovljena veza između preminule Mirjane i umrlog tinejdždera Jovana Paunovića (17). Mirjana je bila devojka koja je Jovanu među prvim pritekla u pomoć kada mu je pozlilo ispred jednog splava. Mirjanino telo poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Prema prvim rezultatima, obdukcijom je utvrđeno da je Mirjana imala problem sa mišićnim tkivom miokarda. Konačnu reč daće toksikologija.

(BalkansPress / Alo.rs)

Scroll to top