BalkansPress

Dobro došli!

Policija u Sremskoj Mitrovici munjevitom reakcijom je pre tri dana pronašla maloletnike M. S. (17) i R.S. (17) koji su se brutalno iživljavali nad starijim beskućnikom Milanom Škara (64).

Naime, na snimku koji je kako se sumnja snimio R.S. vidi se kako M.S. prilazi čoveku poput zveri i nasreće na njega. Iz izvora bliskih istrazi saznali smo da su od maloletnika uzete izjave i dostavljene uz Izveštaj na odluku tužiocu (s obzirom da su u pitanju maloletnici)

 

- Napad se dogodio 10. jula, oko 17 časova poslepodne. Škara se vraćao iz Inđije i na ulasku u naselje stao uz put da mokri. U blizini su se nalazili mladići i majka M. S. Navodno, iz tog razloga, M. S. je prvo zapretio čoveku, a zatim nasrnuo na njega i udario ga nogom u telo da je starac odmah pao. Drugi mladić je snimao telefonom i postavio snimak na društvenu mrežu - rekao je izvor Kurira blizak istrazi i dodao da su maloletnici odmah nakon prijave pronađeni.

Inače, kako nam je objasnio naš sagovornik oba maloletnika su odranije poznata policiji zbog razbojništva, kada su, pre nekoliko meseci, od jednog dečaka oteli mobilni telefon. Kako navodi izvor, policija je u tom slučaju bila bespomoćna, jer ih je navodno tužilaštvo pustilo.

PROČITAJTE: HOROR U OSNOVNOJ ŠKOLI Tinejdžerku (15) više puta silovali TRI NASTAVNIKA i 16 DRUGARA iz razreda

Na videu koji se veoma brzo širi internetom, vidi se mladić koji prilazi čoveku. Poput zveri, pripretio mu je, a zatim ga šutnuo iz pitanje "Šta pišaš?" Starina mu sa zemlje odgovara: "Pa moram", posle čega se snimak prekida.v Organizacija Levijatan objavila je ovaj snimak uz komentar na svom Instagramu.

 

- Ma koliko mislili da ovo nema veze sa životinjama, ima. Ovakvi maltretiraju slabije od sebe. Ovaj snimak je možda nešto najodvratnije što možemo da vidimo od adolescenta. Ovaj jadni čovek koji nema ni krov nad glavom ni ko da ga zaštiti, i posle udarca pokušava da objasni lokalnom "mangupu" - a mi ti poručujemo: Mangupe, nisi mangup. To ćemo ti pokazati počevši od sada - piše u komentaru teksta.

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top