BalkansPress

Dobro došli!

Srđan Asanović (47) i njegova ćerka Jovana (15) poginuli su jutros od strujnog udara dok su u štali na svom imanju muzli krave u mestu Pridvornica kod Bojnika u okolini Leskovca. Tinejdžerku i njenog oca najverovatnije je ubila struja iz električnog aparata za mužu stoke koji nije bio ispravan.

Kako Kurir saznaje, struja je najpre udarila devojčicu, koja je prva pokušala da uključi kobni aparat za mužu stoke.

- Kad je video da se Jovana trese od struje, Srđan je verovatno pokušao da je spase i odgurne od aparata. Međutim, struja je uhvatila i njega, pa su posle nekoliko trenutaka oboje bez svesti pali na zemlju. Posle nekoliko minuta pronašli su ih ukućani, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć - ispričao je za Kurir izvor iz istrage.

 

On dodaje da su ostali članovi porodice Asanović, kao i komšije koje su čule zapomaganje, pokušali da povrate Srđanu i Jovana, ali da oni nisu davali nikakve znake života.

- Komšija mi je ispričao da su Jovanu i Srđana bez svesti na podu štale pronašli ostali članovi njihove porodice. Dozivali su ih, šamarali do dolaska Hitne pomoći, ali oni nisu dolazili svesti - ispričao je za Kurir jedan komšija Asanovića.

PROČITAJTE: BOLNA ISTINA ZA KOSOVSKE ŠIPTARE! Evo šta Albanci u stvari misle o Kosovarima!

Direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević rekao je za RTS da su ćerka i otac dovezeni iz Bojnika i da je pokušana reanimacija, ali da su oboje preminuli u razmaku od pet minuta.

- Dovezeni su kod nas iz Bojnika bez vitalnih znakova života. Lekari su sve pokušali u postupku reanimacije, sve što su mogli, ali bilo je kasno. Oboje su preminuli u razmaku od 15 minuta - rekao je direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević.

O tragediji u domaćinstvu Asanovića obavešteno je i nadležno tužilaštvo, koje je naložilo da se pokrene istraga i obavi veštačenje aparata za mužu, za koji se pretpostavlja da je prouzrokovao ovu tragediju.

- Ovo je velika tragedija kakvu ne pamtimo u Bojniku - rekao je za lokalne medije jedan od predstavnika mesne zajednice u Pridvorici

PROČITAJTE: JUNAK SA KOŠARA KOJI JE IZGUBIO RUKU ŠTRAJKUJE GLAĐU: Zbog duga od 27.000 dinara mu isključili struju!

Porodica za primer: Bavili se stočarstvom

Vest o pogibiji Srđana i Jovane šokirala je meštane Bojnika, koji za nesrećnu porodicu imaju samo reči hvale.
- U pitanju je šestočlana porodica sa četvoro dece. Bave se stočarstvom, izuzetno su vredni i radni. Srđan je pored Jovane imao još dvojicu sinova i još jednu ćerku. Čuo sam da je aparat za mužu bio mokar, možda je pokisao tokom noći. Jovana to verovatno nije primetila kad je krenula da ga uključi, već je požurila da pomuze krave. Nikada se ovako nešto nije dogodilo u našem selu - ispričao je za Kurir jedan meštanin Pridvornice.

(BalkansPress / Jugmedia)

Scroll to top