Pred Višim sudom u Nišu počelo je suđenje Daliboru A. (50) koji se tereti da je seksualno zlostavljao trogodišnje blizance koje su mu njihovi roditelji ostavili na čuvanje. Monstrum je dečaku gurao prste u anus, a devojčici u polni organ zbog čega odgovara za obljubu sa detetom za koje je zaprećena kazna zatvora od tri, pa do čak 12 godina.

Kako saznajemo, Dalibor i mališanovi roditelji su komšije, družili su se što je manijak iskoristio da se približi deci.

Roditelji blizanaca su imali dogovor sa Daliborovom majkom da im čuva decu u vreme kada bi odsustvovali od kuće. Tokom marta 2016. godine ona nije mogla uvek da odgovori molbama komšija, pa se Dalibor ponudio da on pričuva decu. Dolazio bi u porodičnu kuću i bio nasamo sa trogodišnjacima po čitav dan dok su im roditelji radili.

 

Oni nisu ni slutili šta se dešava sa decom jer su ga poznavali kao porodičnog čoveka u koga su imali potpuno poverenje. Majka je posumnjala da su deca napastvovana tek kada je uočila crvenilo na dečakovom anusu i u predelu polnog organa ćerkice, pa je komšiju prijavila policiji – kažu naši sagovornici iz istrage.

Nakon dvogodišnje istrage, tokom koje je Dalibor negirao delo koje mu se stavlja na teret, pribavljeni su dokazi koji ga terete, uključujući i izveštaj dečjeg psihijatra koji je razgovarao sa zlostavljanom decom, zatim izveštaj Instututa za sudsku medicinu gde su blizanci pregledani kao i nalaz lekara Klinike za dečju hirurgiju koji je potvrdio povrede na anusu mališana.

- Optuženi, koji je bio sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima je u cilju zadovoljenja svog polnog nagona izvršio sa obljubom izjednačeni čin nad trogodišnjim blizancima, tako što je koristeći odsustvo punoletnih lica iz njihove porodične kuće, naizmenično uvlačio prste u analni otvor dečaka i u predelu polnog organa devojčice usled čega je nastupila iritacija i crvenilo sluzokože – navedeno je u optužnici Višeg javnog tužilaštva podignutoj protiv Dalibora.

PROČITAJTE: MRTAV ČOVEK NEMA NIKAKVA PRAVA I MOŽETE MU SLOBODNO UZETI NJEGOVE ORGANE: Martinović ovom izjavom šokirao javnost!

Dalibor se od hapšenja nalazi u pritvorskoj jedinici Kazneno popravnog zavoda. Viši sud je prihvatio predlog tužilaštva iznet u optužnici da mu se produži pritvor zbog mogućnosti da će ponoviti delo.

Tužilaštvo je za bludnog komšiju zatražilo zatvorsku kaznu i meru bezbednosti zabrane prilaska mališanima u trajanju od jedne godine.

Suđenje je u interesu zaštite maloletne dece zatvoreno za javnost.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top