Dragutin Vukomanović iz Žitkovca kod Zvečana, čiji je sin Miloš (25) stradao u Bečićima u saobraćajnoj nesreći ispričao je za "Blic" da ga je nekoliko sati pre sahrane sina pozvao je otac budvanske slikarke Emine Adrović, koja je usmrtila njihovog starijeg sina.

Miloša i njegovu devojku Snežanu Rudinac (24), na Bulevaru u Bečićima automobilom je pregazila slikarka iz Budve Emina Adrović (23), a Miloš je sahranjen u četvrtak.

- Nisu uspeli da dođu na sahranu jer je bio neki zastoj zbog neke saobraćajne nesreće. Posle sahrane, kada je već završena i daća, Eminin otac je došao u pratnji četrdesetak osoba. Zaista nije bilo prijatno, izgledalo je kao na bojnom polju. Ponudio je da plati troškove sahrane, što smo odbili. Mi sami plaćamo za sahrane svojih najmilijih - kaže nesrećni otac.

 

Nakon što je porodica Vukomanović odbila Crnogorce, oni su tražili da odu na Milošev grob.

- Dopustili smo im. Ali oni su na prevaru pokušali da na Miloševom grobu ostave novac. Komšija je to video, i rekao im da to nije prema našim običajima. Ne znam da li su to hteli iz dobre namere ili već šta, a komšija mi je to rekao kada su već otišli - navodi duboko povređenim glasom Dragutin, otac stradalog Miloša.

PROČITAJTE: NEMAČKA BRUJI O MOMKU SA BALKANA Spasao oca i sina od SIGURNE SMRTI, dok su ostali SNIMALI TELEFONIMA (FOTO)

Otac Emine Adrović je, napominje on, sve vreme o svojoj ćerki pričao najbolje.

- Rekao sam mu: „Svaka čast“. Ali i to što je uradila njegova ćerka je čisto ubistvo! Vozila je 80 kilometara brže od dozvoljene brzine i ubila mog sina na pešačkom prelazu! Takođe sam mu rekao i da sam čuo da to njoj nije prvi incident, ali da je ranije to zataškavano. O tome što je uradila sud će da odluči, a ona, ako ima savest, neka živi sa tim - kaže neutešni Dragutin.

 

Dragutinu i supruzi Slavici jedinu utehu sada pruža mlađi sin Milan.

- Brinem se kako će i on sve ovo preživeti. Bio je u Podgorici, do kuće je dopremio kovčeg brata - neutešan je otac.

PROČITAJTE: Sek*ualno zlostavljao trogodišnje blizance: Daliboru iz Niša preti 12 godina zatvora

Slikarka Emina u pritvoru 30 dana

Posle gaženja dvoje pešaka, od kojih je jedan preminuo, budvanska policija je Eminu Adrović privela i istražni sudija joj je odredio pritvor do 30 dana. Nakon isteka tih mesec dana biće odlučeno da li će ostati u spuškom pritvoru ili će biti puštena na slobodu. Devojka koja je suludom vožnjom prekinula ljubav Miloša i Snežane, inače je slikarka i živi na relaciji Crna Gora - Italija, gde se i školovala. Njena porodica je rodom iz Berana, otac joj je svojevremeno radio u policiji, a sada je vlasnik luksuznog hotela na Svetom Stefanu. Iako ovaj slučaj danima puni novine u Srbiji, u Crnoj Gori, gde se užasna nesreća dogodila, mediji objavljuju šture informacije i ne objavljuju identitet devojke za volanom.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top