BalkansPress

Dobro došli!

Policija je tokom prethodne noći uhapsila Branislava M. (36) iz Sremske Mitroviće koji se sumnjiči da je pokušao da iznudi novac kidnapovanjem dede Jelene Đoković Milosava Radisavljevića (85), rekao je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije.

- On je oko tri sata ujutro ušao u kuću muškarca u Ljigu i iz njegovog novčanika uzeo 26.000 dinara i ukrao mu mobilni telefon. Zatim su ga vezali za dalekovod u blizine kuće i od njegove porodidce pokušali da iznude dva miliona evra - kaže Stefanović.

 

Njemu je po nalogu višeg tužilašta određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

- Policija je tokom ove operacije pronašla i predmete koji svedoče o izvršenju krvičnog dela, pa će tužilaštvo imati sve elemente za brzo podizanje optužnice i procesuiranje ovog osumnjičenog - kaže Stefanović.

On je dodao da je u Sremskoj Mitrovici rasvetljeno ubistvo 51-godišnjeg muškarca iz decembra prošle godine i uhapsili B. M. (32) koji se tereti za ovo krivično delo.

- Mislim da je ovo dobar trend policije i da šaljemo poruku da ne postoji nijedno krivično delo za koje ćemo prestati istragu i za koje neće biti odgovrajauće posledice za počinicoe.Želim da istaknem rešenost Srbije da na bilo koji način stvaraju iluziju da mogu bilo pta da rade mimo zakona - kaže Stefanović.

(BalkansPress / novosti.rs)

Scroll to top