Porodica Stojadinović iz Apatina opljačkana je kod Drobnog pijeska nadomak Budve u Crnoj Gori kada su na putu kući sa mora stali da popiju kafu. Kako kažu za ''Blic'', ukrali su im sve iz automobila, čak i mokar kupaći sa zadnjeg sedišta i dečiji ranac sa grickalicama.

Glava porodice Ilija objašnjava nam da je sa suprugom i šestogodišnjim sinom odlučio da napravi pauzu na povratku kući kod čuvene plaže kako bi se osvežili.

 

- Poneli smo sa sobom samo ono što smo imali na sebi, a bili smo u kupaćim i šorcevima i majicama. Na sreću da smo uzeli torbu sa dokumentima. Ja sam čak ostavio telefon u kolima. Bili smo kratko na kafi jer je počela kiša i kada smo se vratili do kola videli smo razbijen zadnji levi prozor. Prvo sam pomislio da nas je neko kolima udario, ali kada smo prišli videli smo da smo opljačkani – priseća se potrešeno Ilija.

Kaže da su im iz kola odneli bukvalno sve – kofere, tašne, obuću, pa čak i dečiji ranac sa grickalicama i flašu vode koju su poneli kao osveženje.

PROČITAJTE: Tata, ja te još uvek nisam prežalila! Ispovesti devojčice iz izbegličke kolone zbog koje niko nije mogao da zadrži suze u Bačkoj Palanci

Na kolima je razbijen prozor, a šteta je oko 2.000 evra

*Na kolima je razbijen prozor, a šteta je oko 2.000 evra; Foto: Privatna arhiva

- Nestala nam je sva garderoba, odeća, obuća, nakit, laptop, telefon. Ukrali su i dečiju torbu. Šteta je veća od 2.000 evra. Nismo znali šta da radimo i zaustavili smo jednog čoveka koji je kada je video srpske tablice odmah nam ponudio novac barem za gorivo do kuće. Zahvalili smo mu se i pozvali policiju koja je iz Budve stigla brzo, ali je tek tu krenula agonija.

 

- Bili su jako nonšalantni, uzeli su otiske, ali su odmah rekli da nema od toga ništa zato što je padala kiša. Zatim smo otišli u stanicu policije gde su napravili izveštaj i dali nam potvrdu da smo opljačkani – priča nam Ilija uz napomenu da nisu bili jedini koji su opljačkani na parkingu.

- Tu se našao i jedan bračni par iz Mađarske kojima su isto sve odneli iz auta. Oni su malo gore prošli zato što su im ukrali i sva dokumenta i pasoše, a crnogorski policajci su bili izuzetno neprijatni i rekl i su da ne mogu da im pomognu – priča nam Ilija.

PROČITAJTE: SRAMAN GEST VOZAČA GSP "Prvo nije hteo da spusti rampu za invalidska kolica, a kada smo same ušle IZBACIO NAS JE IZ VOZILA"

Dodaje da su se isto tako nonšalantno ponašali i prema njima, te da nisu želeli ni da im pomognu da pronađu barem neki najlon kojim bi mogli da zaštite razbijeni prozor.

- Preselo nam je letovanje i nažalost nismo bili jedini. Na granici su nas pitali šta se desilo i kada smo im rekli samo su kratko odgovorili: ''Vi ste ne znamo ni koji po redu koji se vraćaju opljačkani'' – kaže Ilija koji se ne nada da im će išta od stvari biti pronađeno i vraćeno.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top