Aleksandra Božić (20), mlada Novosađanka koja se u noći između petka i subote ubila skokom sa Mosta slobode, sahranjena je danas na Petrovaradinskom novom groblju.

Na večni počinak Aleksandru su ispratili porodica, drugari iz škole i fakulteta, profesori, a među svima njima provejavalo je samo jedno pitanje - zašto? Nikome od onih koji su došli na njenu sahranu nije bilo jasno zašto je mlada Novosađanka digla ruku na sebe. 

- Lutko, što nas napusti...srećo, što nas napusti...što nam ode - lelekala je nad belim kovčegom Aleksandrina majka koju su, skrhanu od bola, sve vreme pridržavali da ne padne. Uz suze i jauke, ona je primala saučešća za svoju mezimicu, i dalje ne verujući da je digla ruku na sebe.

 

Nekolicini ljudi, koji su bili na sahrani je zbog velike vrućine pozlilo, pa su odvedeni u hlad.

Od Aleksandre su se oprostila i trojica sveštenika Srpske pravoslavne crkve, ali bez obreda, uz prigodne reči jednog od njih.

- Smrt je ono što dođe svima nama, a ne znamo ni otkud, ni zašto baš tada. Pogotovu je običnom ljudskom umu neshvatljivo kada ode neko ovako mlad – rekao je sveštenik SPC i pozvao prisutne da se od Aleksandre oproste uz molitvu ''Oče naš''.

FOTO: RAS SRBIJA

PROČITAJTE: U Srbiji još ČETVORO LJUDI UMRLO od virusa Zapadnog Nila i svi su iz ISTOG GRADA

Jedna od njenih profesorica podsetila je da je Aleksandra rođena 1998. godine u Prištini, ali da je osnovnu i srednju školu završila u Novom Sadu, kao i da je studirala na dva fakulteta.

- Otišlo je naše milo dete, ali bez odgovora na pitanje: ''zašto tako?''. To će ostati za sve nas večita zagonetka i pitanje da li je moglo, a moglo je drugačije – ocenila je profesorica pokojne Aleksandre.

 

Kako je “Blic” pisao, Aleksandra je nestala u noći između petka i subote, a prema rečima očevidaca, devojka koja je odgovarala njenom opisu skočila je sa Mosta slobode oko dva sata posle ponoći.

Nakon dvodnevne pretrage Dunava, pripadnici specijalnih ronilačkih jedinica Žandarmerije pronašli su u nedelju oko 19 sati Aleksandrino telo u vodi u Petrovaradinu kod Udruženja ribolovaca “Šaran”.

Aleksandrin brat Luka i dalje ne može da veruje da mu više nema sestre i kaže da ništa nije ukazivalo na to da je nameravala sebi da oduzme život.

Aleksandra Božić

*Aleksandra Božić, FOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA

Kako saznajemo, Aleksandru je iz centra grada taksista dovezao do autobuske stanice u blizini mosta. Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je taksista na saslušanju rekao da ništa nije odavalo da će devojka učiniti sebi nažao, kao i da je taj vikend imao dosta vožnji na toj relaciji.

On je rekao da devojka tokom vožnje nije pričala, da je izašla na stanici pre mosta i platila vožnju, a da je on otišao misleći da će odatle ići autobusom kao i mnogi mladi koji žive u tom delu Novog Sada.

Obdukcioni nalazi Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu potvrdili su da na devojčinom telu nije bilo tragova nasilja, objavile su "Novosti". Tokom narednih dana biće završena i toksikološka analiza.

Scroll to top