Prava drama odigrala se u subotu oko 11 sati u Ivankovačkom Prnjavoru nedaleko od Jagodine, kada je Angelinu Milanović (89) u dvorištu njene kuće napao podivljali pas, rase terijer. Lekari KBC Kragujevac, gde joj je ukazana medicinska pomoć, dva puta su je operisali, ali su na kraju, ipak, morali da joj amputiraju levu ruku do lakta. I pored adekvatne nege, Angelina je u životnoj opasnosti zbog zadobijenih teških povreda po celom telu, saznaju "Novosti".

Vapaje, kao i lavež pasa, koji su dopirali iz susednog dvorišta začula je rođaka. Ona je u prvi mah, mislila da je reč o bernardincu, koga baka čuva u boksu. Kada je uvidela da se nešto ozbiljnije dešava, telefonom je pozvala Angelininu unuku Mariju Jocić, koja je ubrzo stigla i pritrčala joj u pomoć u poslednjem trenutku. Marija je baku zatekla kako leži krvava na zemlji, dok je razjareni terijer kidao komade mesa sa njenog tela. Dograbila je drvenu motku i njome nekoliko puta udarila psa i usmrtila ga.

 

- Mene je pozvala strina, koja živi u istom selu da mi kaže da čuje da baka plače i doziva pomoć - prepričava, za "Novosti", Marija Jocić, unuka povređene Angeline.

- Ušla sam u auto i za pet minuta stigla. Videla sam je krvavu kako leži, a pas je rastrže. Kuče se okrenulo ka meni i počelo da reži. Probao je i mene da napadne, ali sam brzo reagovala, uzela motku i snažno ga udarila i usmrtila. Da nisam na vreme stigla, ko zna kako bi se ovo završilo.

*Angelina Milanović pored psa koji ju je napao

Marija je u ponedeljak obišla baku. Iako je starica bila u svesnom stanju, unuka strahuje da ona ovako teške povrede neće moći da izdrži.

PROČITAJTE: ŠOKANTNA ISPOVEST! Poznati muzičar pokušao da SILUJE Draganu Mirković! Imala je samo 16 godina!

- Taj razjareni pas joj je bukvalno samleo ruku, koju su joj, nažalost, amputirali do lakta - priča Marija.

*Marija Jocić pokazuje mesto gde je psa udarila motkom

- Bila je svesna, ali s obzirom na to koliko godina ima, bojim se da li će sve ovo moći da preživi. Imala je do sada dve operacije.

PROČITAJTE: SRAMOTA! BRANKI VESELINOVIĆ NIKO NEĆE DA PROSLAVI 100. ROĐENDAN: Naša najstarija glumica kao da nikog nije zadužila!

 

Šta je prethodilo ovom napadu još nije poznato, ali meštani pretpostavljaju da je pas bio gladan i da je pokušao da uđe u Angelinin kokošinjac. Tu su vidljivi tragovi gde je pokušao da prokopa rupu i razvali drvene daske. To je zasigurno alarmiralo i bernardinca, koji je počeo da laje, a na čiji lavež je starica izašla da vidi šta se dešava. Tada ju je i najverovatnije zaskočio terijer.

VLASNIK PSA

DA li je reč o vlasničkom psu još nije utvrđeno, a leš terijera poslat je u Beograd na ispitivanje. Niko ga u selu ranije nije viđao, pa pretpostavljaju da ga je neko doveo.

- Prvi put sam ga videla, a koliko sam u stanju šoka mogla da primetim, nije imao ogrlicu oko vrata, pa sumnjam da će naći vlasnika - kaže Marija.

PROČITAJTE: MOŽDANI UDAR JE DRUGI UZROK SMRTI NA SVETU: Saznajte kako da SPASITE ČOVEKA od moždanog udara, uz pomoć samo jedne IGLE!

*Mesto nesreće; Foto: CentralMedia

NIJE PRIJAVLjENO

Kako smo u ponedeljak saznali, policiji nije prijavljen ovaj slučaj. Nakon što je pas usmrćen došla je Hitna pomoć koja je staricu prevezla u bolnicu. S obzirom na to da niko nije mogao ni da pretpostavi čiji je terijer, Angelinina porodica nije pozvala policiju. Ipak, kako saznajemo, ako se pokaže da je pas čipovan, protiv vlasnika će biti podneta krivična prijava.

(BalkansPress / novosti.rs)

Scroll to top