Anabela Džonkić iz Kladova (8), čije beživotno telo je pronađeno u utorak u Dunavu, sahranjena je u četvrtak na groblju u Kladovu. Oproštaj od devojčice organizovali su njeni polubrat i polusestra po ocu. U tužnoj povorci bio je i otac koji je posle vesti o tragediji doživeo nervni slom.

Kako saznajemo, rezultati obdukcije su pokazali da se Anabela udavila.

- U plućima devojčice je pronađena voda, ali na njenom telu nije bilo tragova nasilja - saznajemo od izvora bliskog istrazi. - Pretpostavlja se de je devojčica sišla do obale Dunava, okliznula se i utopila.

 

Kobne večeri, Džonkićeva je bila kod drugarice, a majka njene prijateljice ju je u ponedeljak predveče, dopratila do kuće u selu Kostol.

- Dovela je Anabelu do hostela "Plava laguna", u kojoj je ona živela sa svojim ocem Miletom Džonkićem (70) - nastavlja naš sagovornik. - Pretpostavlja se da nije ni ulazila u kuću, već da je odmah sišla do obale Dunava.

Po nekim pretpostavkama, devojčica se igrala tako što je skakala iz jednog čamca u drugi, a sva plovila su se nalazila tik uz obalu.

OTVORENA ISTRAGA - Kako smo saznali otvorena je istraga povodom pogibije devojčice. - Videćemo da li je dete bilo zanemerivano i ima li elemenata da se povede postupak protiv oca maloletnice. Takođe, istraga treba da pokaže i da li je Centar za socijalni rad u Kladovu postupio ispravno u slučaju ovog deteta - zaključuje naš sagovornik.

- Sumnja se da se Anabela, u jednom trenutku okliznula i završila u vodi - dodaje naš izvor. - Dunav ju je povukao i ona se udavila. Njeno telo je pronađeno nekoliko stotina metara nizvodno, upetljano u rečnu travu.

Kako smo saznali, ova devojčica je dva puta bila u hraniteljskim porodicama. Prvi put je to bilo nakon što je Anabelin otac otišao u zatvor, jer nije prvoj supruzi plaćao alimentaciju. Međutim, nakon toga, Mile Džonkić, po odsluženju kazne, zatražio da se on stara o ćerki.

- Svi su se čudili kada je devojčica vraćena ocu, jer on zbog godina jedva da je bio u stanju da se brine i o sebi - dodaje naš sagovornik. - Čuli smo da je devojčica, maltene bila prepuštena sama sebi, ali te navode tek moramo da u potpunosti potvrdimo.

Scroll to top