BalkansPress

Dobro došli!

Ekskluzivno objavljujemo snimak ubistva preduzimača Zorana Trifunovića koga je sa tri metka u nedelju ubila penzionerka Stojanka Coka Stojanović.

Da podsetimo, Zoran Trifunović (59) ubijen je je 2. avgusta ujutru na Zvezdari, u Bulevaru Kralja Aleksandra kod broja 356. Njega je upucala penzionerka Stojanka Coka Stojanović (70)

Ubistvo je snimljeno kamerama sa video-nadzora obližnjeg objekta.

– Na snimku se vidi kako Stojanka sa kačketom na glavi i cegerom u ruci ide u susret investitoru Zoranu Trifunoviću. Prišli su jedno drugom i na snimku izgleda kao da su razmenili nekoliko reči.

Onda je Stojanka gurnula ruku u ceger, izvadila pištolj i pucala investitoru u grudi. On je pao, a ona mu je pucala u stomak. Zatim mu je prišla još bliže i ispalila mu metak u glavu. Nakon toga je vratila pištolj u ceger i odšetala – kaže izvor.

 

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je Stojanka izvršila ubistvo kao profesionalac:

– Kada ništa ne bi smo znali o ženi ubici, pomislili bi smo da se radi o profesinalcu koji se maskirao u žensko, jer je ona vrlo hladnokrvno prišla žrtvi i već sa prvim hicem ispod brade ga je najverovatnije usmrtila, što je i autopsija verovatno i pokazala, a ovo drugo se u žargonu zove overavanje.

Ova žena se ponašala kao kad je domaćica krenunla u baštu da ubere par ruža ili neko drugo cveće, a ona je ubrala žrtvu.

Nikolić je ocenio da je to “ubica sa osmehom”

Vrlo hladnokrve, vesele, nasmešene osobe, bolesnici koji drže nož u desnoj ruci iza leđa. Ovde se ne radi o nožu, već o pištolju u torbici koju je ta ženau godinama  hladnohrvno izvukla.

Jer ako neko kreće nekog da ubije ne može da bude ovako hladnokrvan kako ova žena ubica,  a to ukazuje da postoji indikacija o psihičkom poremećaju, o nekoj vrsti šizoidnosti, ne znamm, ali to će eksperti da pokažu.

– Vrlo hladnokrvno je otišla, kao da nije ubila čoveka, čujem na tv da je posle toga otišla kući  i mirno spavala, čak je pred istražnim ogranima glumila da nije ništa čula – kaže Nikolić.

 

Zašto se sve dogodilo?

Žena od 70 godina ubila je investitora. Stavila je pištolj u ceger, kačket na glavu, presrela ga na ulici i pucala. Tri puta.

Penzionerka, mirna žena, nenasilna… Šta joj bi? Da li su ljudi toliko prsli da su rešili da uzmu pravdu u svoje ruke?

Stojanka Stojanović Coka (70), koja je ubila preduzimača Zorana Trifunovića, prema rečima njenog sina, od ubijenog je dobijala konstantne pretnje, jer je hteo da joj uzme plac da bi izgradio stambenu zgradu.

Ubrzo je u javnosti isplivala zanimljiva biografija i mnoge krivične prijave protiv ubijenog investitora i narod je počeo da se pita: da li je Coka zaista kriva za ovo ubistvo?

Ovu dilemu dele i mnogi na društvenim mrežama. Dok jedni traže pravdu za baka Coku, drugi smatraju da u ovoj zemlji i dalje važe zakoni, ali ne oni iz doba Divljeg Zapada. 

Tviter i Fejsbuk su preplavljeni fotografijama osumnjičene Stojanke Stojanović i napisima poput: “Pravda za Stojanku”, “Ova žena nije ubila investitora”, “Mi smo babe, Stojanka je heroj”… i druge.

Čini se da su se mnogi građani poistovetili s mukama Stojanke Stojanović, pa su joj pružili podršku. Ili je empatija i pomisao na nemoć jedne starice da se suprotstavi bahatom investitoru prevagnula?

 

“Napravio joj je pakao od života, tvrdi Stojankin sin Marko Stojanović , zbog njega je obolela.”

Ubijeni građevinski investitor Zoran Trifunović godinama je nizao brojne krivične prijave.

Vest da je Stojanka Stojanović ubila građevinskog investitora Zorana Trifunovića, mnoge je naterala da se zapitaju – šta jednoj penzionerki može da “kvrcne” u glavi da se odluči na ovaj potez? 

Spor oko parcele na kojoj je stanovala doveo je do tragedije u kojoj je Stojanka u nedelju u beogradskom naselju Zvezdara hicima iz pištolja usmrtila Trifunovića.

Scroll to top