BalkansPress

Dobro došli!

Nakon više od 24 sata opsežne potrage E. Č., devetodišnja devojčica, pronađena je u blizini železničke stanice u Senti, u napuštenoj kući.

Devojčica je kuću napustila sa beskućnikom Atilom Tot, zvanom Čita, beskućnikom, koga je njen otac Šandor, prethodne večeri pustio da prenoći kod njih.

 

U subotu oko 11 sati Tot je rekao ocu da ide u nabavku do prodavnice i sa njim je pošla i devojčica. Kako mu se ćerka i poznanik nisu vraćali Šandor Č. je u subotu uveče prijavio nestanak deteta.

PROČITAJTE: SERGEJ HITNO PREVEZEN IZ POZORIŠTA U BOLNICU: Glumcu pozlilo nasred scene, izneli ga na nosilima!

Devojčica i beskućnik pronađeni na železničkoj stanici

*Devojčica i beskućnik pronađeni na železničkoj stanici, Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija

Policija je u toku prepodneva, dok je trajala potraga, došla u kuću porodice, na salaš na samom ulazu u Sentu, i nisu ga napuštali ni nakon pronalaska devojčice. Šandor Č. se pre njihovog dolaska uputio ka centru. Tada je medijima izjavio da je ćerkin nestanak prijavio policiji i da je ona prethodnog dana otišla u nabavku sa Totom.

PROČITAJTE: Ceo svet priča o Eleni, devojčici iz Hrvatske, 6 miliona ljudi POGLEDALO VIDEO!

Senta

*Senta, Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija

Slučaj vodi Više javno tužilaštvo u Subotici. U VJT nam je potvrđeno da je devojčica nađena i da je dobro.

Devojčica tvrdi da je beskućnik nije prisilio ni na šta

Kako "Blic" saznaje reč je o socijalno ugrożenoj porodici, a devojčica za kojom se tragalo je navodno izjavila da je Tot nije ni na šta prisiljavao. Oni su proveli noć u napuštenoj kući koja se nalazi u blizini železničke stanice u Senti.

 

Osim policije, na salaš na kojem živi porodica devetogodišnjakinje, stigli su i radnici Centra za socijalni rad.

- Reč je o delikatnom slučaju i bez dozvole nadležnog ministarstva ne mogu davati izjave. Jedino mogu potvrditi da je dete nađeno u napuštenoj kući pored železničke stanice - kaže Ljubica Nikolić, direktorica Centra za socijalni rad.

Policija niz prugu išla ka jednoj od napuštenih kuća

*Policija niz prugu išla ka jednoj od napuštenih kuća, Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija

Nakon što je pronađena devojčica je odvedena na pregled u bolnicu u Senti. Klinički je dete dobro, a kako saznajemo rađen je i ginekološki pregled.

PROČITAJTE: (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) VLADISLAV JE MIRNO UŠAO U ŠKOLU S RANCEM NA LEĐIMA, PA NAPRAVIO MASAKR: Objavljen CEO snimak krvoprolića na Krimu!

*Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija

Pronađeni na železničkoj stanici

Na stanici ne znaju gde su pronađeni devojčica i Tot. Senćanin koji se tu zatekao kaže da je video policiju da ide niz prugu ka jednoj od napuštenih kuća.

- Čita je bio u zatvoru. To svi ovde znaju. Ne znam gde su nađeni ali video sam policiju da ide uz prugu - kaže Senćanin.

Poznato je da je Tot višestruki povratnik za krivična dela krađe, ali nije jasno zašto je otac dozvolio devojčici sa njim da napusti kuću. Inače, osim nje, Šandor ima još dece koju su sugrađani viđali da prose.

(BalkansPress / blic.rs)

Scroll to top