BalkansPress

Dobro došli!

Desetogodišnja Sara iz Sremske Mitrovice zadobila je potres mozga u školi jer ju je dečak iz odeljenja više puta udario pesnicom u glavu. Devojčica je imala leukemiju i veoma teško lečenje!

Moja ćerka Sara je završila u bolnici s potresom mozga i na infuziji zato što ju je nekoliko puta udario pesnicom u glavu dečak iz odeljenja u školi!

Kada je došla kući, htela je da jede i spava jer ju je bolela glava. Uzela je jedan komadić hleba i kašiku gulaša i onesvestila se! Počela sam da vičem: "Saro, Saro..." Nije reagovala. Bila je u nesvesti nekoliko minuta, jedva sam je oporavila.

 

Satima smo proveli u bolnici, na infuziji, nakon čega je puštena kući na strogo mirovanje. To nije smelo da se desi jer je ona imala leukemiju i veoma teško lečenje, pretakali su joj krv kroz vene na glavi. Jedva smo spasli dete, neću dozvoliti da je bilo ko povređuje.

Ovim rečima je Bojana Jovanović (34), majka desetogodišnje Sare, koja ide u treći razred Osnovne škole "Sveti Sava" u Sremskoj Mitrovici, za Kurir opisala dešavanja u četvrtak posle četvrtog časa. Navodi da je devojčicu udario dečak koji je od početka školske godine bio neprijatan prema njoj.

PROČITAJTE: OLGINO VRIŠTANJE JE PROBUDILO NJENOG SUPRUGA Uhvatio ženu i brata u krevetu! Usledio je horor (VIDEO)

*foto: Privatna Arhiva

- Zadirkivao ju je, ismevao, gađao gumicama, ali nije bilo fizičkog nasilja. U četvrtak su odgovarali srpski i ona je dobila četvorku, a on trojku. Njega je očigledno razbesnelo što je ona bila bolja od njega i kad su krenuli na fizičko, čekajući u redu, on joj je rekao da se pomeri, a ona nije htela. Tada je počeo da je udara pesnicama u glavu. Sara je sve prijavila učiteljici Kovinki Radekić, ali ona nije reagovala! Još je tvrdila da Sara ništa nije rekla, a ja znam da moje dete nikada ne laže, tako je vaspitano - sva uzrujana priča majka Bojana, koja ima još dve devojčice i čeka četvrto dete.

 

Ona dodaje da su u bolnici bili do pola devet uveče i da devojčica narednih dana neće ići u školu.

- Želim da se ovo ne sakrije, treba svi da znaju. Ne krivim to dete ili njegove roditelje koliko krivim učiteljicu, koja se pravi da ništa ne zna - kaže zabrinuta majka.

PROČITAJTE: "NEĆU OVO IZDRŽATI, JA ĆU UMRETI" Bojan (15) iz Pećinaca počeo da se guši, roditelji preklinjali Hitnu pomoć da dođe.... Bilo je prekasno

*foto: Privatna Arhiva

Slučaj prijavljen policiji, Ministarstvo prosvete obavešteno

Majka povređene devojčice je otišla u policijsku stanicu u Sremskoj Mitrovici i prijavila vršnjačko nasilje. Iz Ministarstva prosvete kažu za Kurir da ih je uprava škole obavestila o dešavanjima.
- Slučaj je školi prijavljen jutros, nakon čega je obavešteno i ministarstvo. U toku je prikupljanje podataka, obavljaju se razgovori s učenicima i učiteljicom, nakon čega ćemo imati više podataka - rečeno nam je u Ministarstvu prosvete. Direktorka  škole Dragana Sretenović kaže da je majka devojčice podnela usmenu prijavu. 

PROČITAJTE: OBEZBEĐENJE GURALO ČOVEKA NA ŠTAKAMA, KOJI JE DOŠAO DA BRANI REKU! Sukobi na Staroj planini eskaliraju (VIDEO)

- Odmah nakon toga, mi smo u skladu sa zakonom i Protokolom za zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja pristupili utvrđivanju svih relevantnih činjenica. Mi se raspitujemo za zdravstveno stanje učenice i posebno napominjemo da škola preduzima i da će i u ubuduće preduzimati sve mere predviđene zakonom - rekla je Sretenović za Kurir. 

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top