BalkansPress

Dobro došli!

Bezazleni izlazak u grad grupe mladića. Golgota roditelja koji su ujutru zatekli sina pomodrelog, hladnog i nepokretnog. A sada imamo i iskaz glavnog osumnjičenog koji dovoljno govori o besmislu brutalnog čina nasilja kojim je prekinuo život 17-godišnjeg dečaka.

Mladić koji je uhapšen juče zbog osnovane sumnje da je ubio maloletnika, priznao je da je učestvovao u tuči u noći između petka i subote kada je ubijen Stefan Birucić (17) iz Negotina, saznaje "Blic".

S. T. (19) je u subotu uveče u Ulici Stefanije Mihajlović udario nogom u glavu Stefana Birucića koji je pao na zemlju. Nesrećni 17-godišnjak je izdahnuo u nedelju ujutru, usled krvarenja u mozgu.

 

- S. T. je na saslušanju priznao da je udario nesrećnog mladića u glavu, ali kaže da nije imao nameru da ga ubije. Izbila je rasprava nastradalog mladića sa drugim momkom, posle čega se S. T. zaleteo i udario Birucića - kaže "Blicu" izvor blizak istrazi.

Prema dosad dostupnim informacijama, S. T. i ubijeni Birucić prethodno nisu imali lični sukob.

- Nisam imao nameru da ubijem Stefana, niti razlog da se s njim svađam. Udario sam ga nogom i on je pao. Znam da se s nekim raspravljao pre nego što se sve dogodilo, ali ne znam oko čega - rekao je S. T. policajcima.

PROČITAJTE: UZNEMIRUJUĆI VIDEO Pojavio se snimak stravične nesreće u Resavskoj! Nije za osobe sa slabijim želucem i srcem!

Žrtva i osumnjičeni su se poznavali odranije, pa sada po Negotinu kolaju priče da je između njih postojala netrpeljivost. S. T. je, navodno, te večeri takođe bio sa društvom i nije dozvoljavao Biruciću da priđe klubu.

Prema toj verziji ubistva, S. T. ga je udario u glavu, dok je drugi mladić, dok je Birucić ležao na betonu, nastavio da ga šutira, pišu Novosti. Tuča o kojoj bruji grad dogodila se dvadesetak metara od kluba, ali se još ne zna koliko je ljudi u njoj učestvovalo.

 

Budući da je bio vikend, u obližnjem klubu se okupio veliki broj mladih. Policajci veruju da neko od njih možda i zna okolnosti koje su dovele do smrti 17-godišnjaka čiji je život naglo prekinut brutalnim činom besmislenog nasilja.

Da podsetimo, Stefan Birucić je u petak uveče roditeljima rekao da ide na rođendan sa drugarima. U subotu uveče roditeljima je policija javila da se maloletnik nalazi u hitnoj službi i da je u alkoholisanom stanju.

Kada je iz bolnice otišao kući roditelji su ga ponovo vodili u Hitnu službu jer se žalio na bolove u vratu. Nepomično telo mladića u nedelju je zatekao njegov otac oko 5 sati ujutru. Dečak je bio pomodreo i hladan.

- Pokušao sam da ga dozovem, drmusao sam ga, nije se pokrenuo. Probudio sam suprugu, budili smo ga. Uzalud - ispričao je novinarima Dragan Birucić, dečakov otac.

Stefanovi otac i majka, Dana i Dragan, kažu da su Stefana u petak uveče pustili da ode na proslavu rođendana sa društvom.

Stefan Birucić je bio učenik trećeg razreda Poljoprivredne škole "Rajko Bosnić" na Bukovu.

Mladiću S. T. je određeno zadržavanje do 48 sati i sutra bi trebalo da bude saslušan u tužilaštvu.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top