BalkansPress

Dobro došli!

Crnogorski državljanin D.B. (20), koji je u ponedeljak veče teško ranjen u kriminalnoj sačekuši u Beogradu - i dalje se bori za život. Njemu je metak, prema nezvaničnim saznanjima, ostao u glavi i medicinske prognoze su i dalje neizvesne. Njegovim roditeljima je još uvek zabranjeno da ga vide.

Ovaj Podgoričanin pogođen je sa više hitaca u ponedeljak oko 19 sati, ispred vrtića na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu. Prema nekim informacijama, koje su dali očevici, on je stajao sam i "kao da je nekog čekao".

- Iznenada je naišao tamni automobil, nalik "fijat puntu". Odjednom je počela pucnjava i mladić je pao. Na ulici je bilo mnogo ljudi, koji su počeli da beže i da se sklanjaju. Bilo je dosta i onih koji su šetali kućne ljubimce. Svi su se razbežali - navodi izvor Novosti.

PROČITAJTE: TATA, PROBUDI SE! Aleksića izrešetali na samo par metara od ćerkice! Ona ga izbezumljeno dozivala. DETALJI SUROVE LIKVIDACIJE U PIROTU

Međutim, pojedini izvori navode da je Božović u trenutku napada stajao sa svojim najboljim drugom za kojim policija intenzivno traga od ponedeljka.

 

Teško ranjeni Božović, kolima Hitne pomoći prebačen je u Zemunsku bolnicu, a njegovim roditeljima i dalje nije dozvoljeno da posete svog sina.

Policija je nekoliko sati obavljala uviđaj, a uzimane su i izjave od očevidaca i stanara okolnih zgrada koji su ispričali da je Božović deo ekipe koja se okupljala u kafiću. Osim opisa automobila iz kog je otvorena rafalna paljba, niko nije mogao da kaže nešto više.

Policija je još na mestu događaja utvrdila da se mladi Podgoričanin dovodi u vezu sa nezakonitom trgovinom narkoticima i da je nekoliko puta privođen zbog rasturanja droge. Nova operativna saznanja navode da je iz tog razloga on i došao u Beograd. Njegovo kretanje su očigledno znali i beogradski kriminalci, kojima je, kako se pretpostavlja, "zašao" u teritoriju.

Mesto gde se dogodila pucnjava

*Pucnjava , Foto: Foto: Printskrin/RTV Mag

Prema nezvaničnim saznanjima, Božović je u rođačkim vezama sa jednim visokopozicioniranim pripadnikom mafijaškog klana iz Podgorice. Sumnja se da je Božović kurir ove kriminalne grupe, čiji je glavni posao šverc narkotika.

PROČITAJTE: STRAVIČNI DETALjI O ŽIVOTU MALOLETNOG UBICE: Prvi očuh ga zlostavljao, drugi mu ubio brata

Studiranje kao paravan

Božović stanuje na Bežanijskoj kosi nedaleko od mesta gde mu je napravljena sačekuša.

- Bio je prijavljen, nije živeo ilegalno. Navodno, studirao je. Ipak, to je bio paravan za šverc narkotika. To su prve sumnje. Istraga još traje - navodi sagovornik Novosti blizak istrazi.

Scroll to top