BalkansPress

Dobro došli!

Vladimir Popović zvani Vlada Pop, ubijen je sinoć na Zvezdari. On je bio vlasnik poznatog beogradskog kluba “Havana” i, navodno jedan od najozbiljnijih igrača na narko tržištu Balkana, prema pisanju medija povezan sa crnogorskim kriminalnim klanom “Škaljarci”. Upravo se ovaj klan i dovodi u vezu sa pokušajem atentata na premijera Vučića i arsenalom oružja koje je pronađeno u blizini porodične kuće njegovih roditelja u Jajincima.

Sumnja se da su krajem decembra prošle godine, u cilju iznuđivanja novca i nepokretnosti naneo teške telesne povrede jednom od oštećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra.

 

Popović je, osim toga, dobar prijatelj i Filipa Koraća, koji je jedan od ključnih ljudi Luke Bojovića u Beogradu.

Popović i porodica Luke Bojovića delili su i istog advokata – Dragoslava Ognjanovića koji je takođe ubijen u sačekuši.

 Foto: I.Marinković

*Foto: I. Marinković

KOCKARNICA HAVANA - KRIJE MRAČNE TAJNE

Pop, koji se smatra vođom grupe i povezuje se sa klanom Luke Bojovića, inače kockarnicu "Havana" drži u prostoru u kome je nekada u hotelu "Slavija" radila kockarnica Branislava - Brana Šaranovića, kontroverznog crnogorskog biznismena.

Branovo ubistvo 2009. godine pokrenulo je jednu od najupečatljivijih epizoda krvne osvete u našim krajevima i rat između Slobodana Šaranovića, Branovog brata, i klana Luke Bojovića, za koji se sumnjalo da je vinovnik ubistva.

U ratu koji je usledio ubijeno je oko 10 ratnika oba klana. Epizoda koja je usledila dogodila se u aprilu 2013. godine, kada je u Ulici carice Milice ubijen Nikola, brat Luke Bojovića.

Scroll to top