BalkansPress

Dobro došli!

Jeziva saobraćajna nesreća kod Donjeg Međurova uzima nove žrtve! Radmilo Jovanović, direktor Klinike za anesteziologiju Kliničkog centra Niš rekao je da se broj žrtava jezivog udesa povećao na pet. Tri osobe, od kojih jedno dete,preminuli su na mestu nesreće, a na operacionom  povredama su podlegleN. J. (42) i M. K. (15). 

Kako saznajemo, vozač autobusa je povređen i hitno operisan, a mašinovođa jeprebačen u Kliniku za mentalno zdravlje. 

Suze, strah i bes preplavili su na desetine građana čiji su najmiliji, posle sudara voza i autobusa “Nišekspresa”, prebačeni u Urgentni centar Niškog kliničkog centra. KC Niš prepun je ljudi. Svi zaposleni vanredno su pozvani na posao, osoblje se razletelo kako bi svima pružilo pomoć. Hospitalizovano je 26 osoba, 10 -12 osoba je životno ugroženo. Među povređenima je desetoro dece i imaju teške povrede. U toku je pet hitnih operacija kako bi se pomoglo onima koji su najugroženiji

 

- Deset do 12 je životno ugroženih pacijenata. Među povređenima je sigurno desetoro dece i to su izuzetno teške povrede, politarume, povrede više sistema. Smešteni su u Urgentnom centru, na reanimaciji klinici za anesteziju. Kolege sa drugih klinika su došle ovde i imali smo svu ljudsku i medicinsku pomoć - rekao je doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra.

Hodnici i čekaonice vrve od zabrinutih članova porodica. Strepnja i nezvesnost su ih ophrvali, nervozno očekuju svaku informaciju. Kada su čuli za sudar voza sa autobusom neki su doleteli pravo u Urgentni centar, a neki otišli na mesto nesreće.

- Sin mi je bio u autobusu, krenuo je na posao - rekao je reporteru “Novosti” Radovan Jovanović koji živi u selu kod Donjeg Međurova. - Odmah sam u šoku krenuo na mesto nesreće, strepeći za njegov život. Moj sin srećom nije životno ugrožen, povređena mu je samo ruka. Stavio sam ga u kola i dovezao u Klinički centar. On se i ne seća nesreće. Prizor koji sam video me je užasnuo, ono je strašno. Mogu samo da zamislim kako je ovim ljudima ovde koji strepe za živote svojih.

U Uregntnom centru su i direktor policije Vladimir Rebić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji razgovaraju sa porodicama nastradalih i povređenih.

U autobusu “Nišekspresa” bilo je srednjoškolaca, koji su, kao i svakog dana, pošli u školu. Neki od njihovih roditelja su ispred Urgentnog, neki u hodniku. Nervozni, uplašeni, strepe za svoju decu. Zaposleni ih teše, umiruju.

 

PROČITAJTE: STRAVIČNA NESREĆA KOD NIŠA Voz udario autobus i prepolovio ga, poginulo troje, povređene 22 osobe (FOTO)

Podsetimo, stravičan udes dogodio se oko 7.30 sati, u selu Donje Međurovo kod Niša kada je na pružnom prelazu voz udario autobus. U užasnoj nesreći je poginulo četvoro ljudi, troje odraslih i jedno dete. Povređeno je najmanje 30 osoba.

U autobus "Nišekspresa", u kome je bilo puno dece koja su išla u školu, udario je putnički voz koji saobraća na liniji Niš - Prokuplje. Od siline udarca autobus je prepolovljen, a zadnji deo voza skliznuo je sa šina. Uzrok nesreće za sada nije poznat.

 

 

Scroll to top