BalkansPress

Dobro došli!

Nenad Blagojević (48) nastradao je u Zemunu kada je na raskrsnici u blizini Pupunivog mosta eksplodirala bomba koja je bila postavljena ispod njegovog automobila.

Prema nezvaničnim saznanjima, pod automobil je bila podmetnuta bomba, koja je aktivirana daljinskim upravljačem. Ubica je, najverovatnije, eksploziv detonirao iz neposredne blizine.

 

Prema nezvaničnima informacijama, Blagojević je poznat policiji i ima ozbiljan kriminalni dosije.

*FOTO: S. KRSTIĆ / RAS SRBIJA

Kako mediji nezvanično saznaju Blagojević je živeo u Zemunu, poreklom je iz BiH, a živeo je u Australiji i Americi odakle se vratio u Srbiju pre šest meseci.

- Pretpostavlja se da je reč o bombi koja je ručno aktivirana, možda u trenutku kada je vozač automobila usporio zbog semafora. Takođe, po oštećenju automobila pretpostavlja se da je eksplozivna naprava postavljena ispod vozačevog sedišta i to s namerom da se ciljano raznese samo vozač - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

 

Kako pišu beogradski mediji, u vozilu je bio i pas rase "jazavičar" koji je, srećom, prošao nepovređen.

On dodaje da se za sada ne zna motiv ove likvidacije ali istraga je u toku i da će se više detalja znati po njenom okončanju.

*FOTO: S. KRSTIĆ / RAS SRBIJA

- Ubijeni ima malo veći kriminalni dosije, ali se u poslednjih nekoliko godina, čini se "smirio", odnosno povukao. Inače, iza sebe ima krivične prijave za ubistvo, pokušaj ubistva, iznude, nanošenje teških telesnih povreda, iznude , nelegalno nošenje oružja... Bio je tri puta osuđivan. Postoji mogućnost da je ipak nekome nešto ostao dužan, ali šta i kome utvrdiće se istragom - objašnjava izvor.

Scroll to top