Nikšićanin Stefan Vilotijević (23) koji je u petak ranjen u Beču kada je u društvu Vladimira Roganovića i još jednog muškarca izlazio iz restorana, poslednji je u nizu potomaka familije Vilotijević koji se našao u centru krvavog mafijaškog obračuna.

Ranjeni Stefan Vilotijević je inače sin Kićuna Vilotijevića, crnogorskog bosa koji je bio istaknuti član novosadskog podzemlja devedesetih. Kićun je ubijen jula 1999. godine ispred kafića "Kaskada" u naselju Liman, a nepoznati ubica je tom prilikom ranio i Mikana Novakovića, inače rođaka ubijenog bosa.

Kićun Vilotijević

*Kićun Vilotijević, FOTO: FACEBOOK

Porodica Vilotijević još od osamdesetih godina prošlog veka vodi rat protiv familije Radulović iz Nikšića, a sve zbog krvne osvete.

Naime, sve je počelo kada su u Nikšiću Radulovići iz kola navodno pucali na ovu porodicu. Tada je ubijen Zoran Vilotijević, a trojica Radulovića su služili dugogodišnje zatvorske kazne. Od tog trenutka, počinje da besni krvavi rat između dve porodice.

Kićun je iza sebe ostavio troje dece, sinove Filipa i Stefana i ćerku Jelenu.

 

Filip Vilotijević

Njegov stariji sin Filip ubijen je 2015. godine na Paliću kada je imao samo 25 godina. Godinu dana ranije, u policijskoj evidenciji Filip je imao čak 16 krivičnih prijava, a još od maloletničkih dana bio je povezan sa mnogobrojnim krivičnim delima među kojima su i dva teška ubistva u pokušaju, ali i nedozvoljeno nošenje oružja i nasilničko ponašanje.

Filip Vilotijević

*Filip Vilotijević, FOTO: RAS SRBIJA

Pravosnažno je osuđen jedino zbog pucnjave na beogradskom splavu "Džast vanila" koja se dogodila 2013. godine. Tada je ubijena Tamara Radulović (29), devojka koju je pogodio zalutali metak.

Mediji su pisali da se nakon pucnjave krio na Kosovu u Peći, gde ga je "čuvao" sin albanskog narko-bosa Nasera Keljmendija. Nakon skrivanja, uhapšen je na graničnom prelazu Merdari i neko vreme je proveo u pritvor.

 

U centru istrage našao se i u novembru 2012. godine, kada je osumnjičen da je pucao na Nemanju J. ispred OŠ "Žarko Zrenjanin" u Novom Sadu. Tužilaštvo je ipak odbacilo ovaj slučaj zbog promene iskaza oštećenog i nedostatka svedoka.

Filip je ubijen na Paliću, posle potere atarskim putevima i kiše metaka sasute na "bmv X6" u kom si bili on i Alen Kurina, čovek kog je po hapšenju pred kraj 2016. godine ministar policije Nebojša Stefanović označio kao vođu najjače kriminalne organizacije na severu Srbije.

*FOTO: RAS SRBIJA

Kako je kasnije ispričala njegova porodica, Filip i Kurina su se vraćali iz Subotice kada su primetili da ih prati "mercedes" iz kog su nedugo zatim ispaljeni smrtonosni hici. Pretpostavljalo se i da je prava meta bio Kurina, jer je Filip upravljao njegovim automobilom, a likvidatori u mraku nisu mogli da prepoznaju vozača.

Njegovo telo pronađeno je nedaleko u vodi, jer je Filip izašao iz automobila i ranjen pokušao da pobegne. Njegov suvozač Kurina iz incidenta je izašao samo sa povredama.

 

Stefan Vilotijević

Momak koji je ranjen u petak u Beču mlađi je brat ubijenog Filipa Vilotijevića. Javnost ga je upoznala kada je 2017. godine policija želela da obavi rutinsku kontrolu automobila koji nije u njegovom vlasništvu, prilikom koje je on ometao policajca izazivajući ga na tuču. Zbog toga je zaradio krivičnu prijavu.

Inače, kako smo već ranije pisali, Stefan je bio privođen i zbog ubistva Mirka Milićevića Hajčara. U pritvoru je tada proveo 27 dana, ali je zbog nedostatka dokaza pušten na slobodu. On je prijavljivan i za posedovanje droge, nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti a kod njega je pronađen i pištolj.

PROČITAJTE: POJAVIO SE NA SUDU I PRIZNAO KRIVICU! Sudija izdao nalog za PRIVOĐENJE Branislava Lečića!

Crnogorski mediji su nedugo nakon pucnjave u Beču objavili da je Stefan kao i Roganović preminuo, međutim ubrzo se oglasila njegova majka Ljiljana fotografijom na Instagramu kojom je demantovala smrt svog sina.

*I ćerka dilovala drogu, FOTO: INSTAGRAM

U žiži javnosti našla se i ćerka pokojnog Kićuna Vilotijevića, Jelena, kada je u maju ove godine uhapšena i saslušana zbog sumnji da je jedan od vođa grupe koja se bavila prodajom droge.

Tada je u pritvoru zadržan i Jelenin suprug Mladen Lalušić, 21-godišnji automobilista. Ovoj grupi se stavlja na teret trgovina narkoticima i nelegalno držanje oružja, ali i opremu za proizvodnju droge.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top