Češka policija uhapsila je dvojicu srpskih državljana zbog, kako javljaju lokalni mediji, krađe i vandalizma počinjenog na benzinskoj stanici na autoputu u pravcu Brna.

 

Prema informacijama čeških medija, u pitanju su bili navijači Košarkaškog kluba Partizan, ali i simpatizeri istoimenog fudbalskog kluba. Oni su se organizovanim prevozom vraćali u sredu ujutru u Srbiju iz Berlina, gde su dan ranije prisustvovali košarkaškoj utakmici Alba-Partizan.

Naime, u povratku je autobus zastao na autoputu u pravcu Brna na stajalištu jedne benzinske stanice i navijači su ušli u prodavnicu.

*FOTO: TÝDENÍK POLICIE / PRIVATNA ARHIVA

Nekoliko njih počelo je da krade, a prema pisanju čeških medija, u isto vreme jedan od njih počeo da je sprejem prska natpise na zidu prodavnice.

 

Mediji prenose da je vandal uočen preko policijskih kamera sa autoputa. Videvši to, policajci iz Praga uputili su se na lice mesta. Ispred benzinske pumpe došle su policijske patrole, ali i praška jedinica specijalne snage i oni su proverili identitet svih navijača Partizana.

Navijači grafitima uništili benzinsku pumpu

*Navijači grafitima uništili benzinsku pumpu / FOTO: TÝDENÍK POLICIE / PRIVATNA ARHIVA

Osim šaranja zida, istražen je i pokušaj pljačke benzinske pumpe. Prema rečima menadžera pumpe, nekoliko navijača izašlo je iz radnje a da nisu platili robu. Procenjena vrednost robe koju su hteli da iznesu je oko 1.200 evra. Među stvarima koje su pokušali da ukradu našli su se i punjači za telefone, hleb, pića, plišane igračke i drugi asortiman.

Policija je privela dvojicu muškaraca.

-Jedan je osumnjičen za crtanje sprejem po zidu benzinske pumpe, a drugi je osumnjičen za sitnu krađu - rekao je češkim medijima portparol policije Jan Danek.

Kriminolozi i policijski službenici iz Praga nastavljaju da se bave ovim slučajem i pravnu kvalifikaciju ovog dela. Na fotografijama koje je objavio češki list zid pumpe išaran je natpisima: "Partizanovci" "Zvezdara", “Kraljevo” i sl.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top