Beogradska policija uhapsila je Radicu N. (39) osumnjičenu da je u decembru prošle godine iz stana jedne starije žene ukrala više od 30.000 evra. Kako "Blic" saznaje, osumnjičena Radica N. je prošlog decembra pozvonila na vrata stana starije gospođe u centru grada.

-Vlasnica joj je otvorila vrata, a Radica N. je prvo pitala da li ima neke stare novi da joj da, a zatim je zatražila čašu vode. Ne sluteći šta joj se sprema, starija gospođa je Radicu N. pozvala u stan i tada počinje njena golgota - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Osumnjičena je zatim upitala domaćicu "sa kim živi", "kako je služi zdravlje". Vlasnici stana je ponudila da joj gata i baja, i tako pomogne da reši probleme koje ima.

 

-Žena je izrazila želju da poboljša materijalno stanje, pa joj je gošća kazala da joj može pomoći u tome, ali da bi povećala imetak mora da gata nad novcem iz kuće. U nadi da će joj Radica N. zaista pomoći, vlasnica je otišla u sobu i uzela novac nad kojim je gošća trebalo da baja - dodaje naš izvor.

Radica N. je sve vreme pomno pratila kretanje vlasnice stana i odakle uzima novac.

-Na sto je stavila 12.000 evra i nad tim novcem je bajala da se "uveća". Nakon toga je starijoj gospođi kazala da mora da prebajani novac stavi u jastučnicu i da na njoj spava devet noći, da bi joj se ostvarila želja. Rekla joj je i da ona mora da stavi novac u jastučnicu da bi to imalo efekta, posle čega ju je i oroboila - kaže naš sagovornik iz istrage.

Inspektori su uspeli da identifikuju i uhapse "gataru" koja je odnela čak 30.000 evra od starice.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top