BalkansPress

Dobro došli!

Mesto na kom su drugari i poznanici Miloša Mileusnića palili sveće, ostavljali cveće i oproštaje poruke, potpuno je uništeno, a umrlica koja se nalazi na vratima zgrade je pocepana. Demolirana su čak i ulazna vrata zgrade u kojoj je Mileusnić živeo.

 

Od studenta iz Čačka, Miloša Mileusnića, koga je u Ulici Dimitrija Tucovića ispred zgrade u kojoj je stanovao, kako se sumnja, izbo Neđeljko Đurović, prijatelji, poznanici i komšije opraštali su se paljenjem sveća na mestu na kom je izdahnuo, ispred njegove zgrade.

Međutim, ono što je bilo priređivano u čast ovom studentu, jedno jutro je osvanulo uništeno - cveća i sveća više nije bilo, umrlica koja je bila zalepljena na ulaz od zgrade je pocepana, a polomljeno je čak i staklo ulaznih vrata.

U grupu "Pravda za Miloša" koju su osnovali njegovi drugari i u okviru koje se potpisuje peticija da se Milošev ubica osudi na doživotnu kaznu zatvora, objavljeno je obaveštenje.

-Ovo je mesto gde je stajala Miloseva umrlica zajedno sa cvećem i svćama koje su palili mnogi drugari, poznanici! Umesto toga sada stoji jedno razbijeno staklo! U razgovoru sa stanarima zgrade, utvrđeno je da su i oni palili sveće, i da niko od stanara zgrade nije odgovoran za ovo -napisano je ispod objave u pomenutoj grupi, a uz to i: "Gde će vam duša?! Ako je uopšte imate!"

 

Inače, Miloševi prijatelji smatraju da je za ovo delo odgovorna grupa koja je bliska Neđeljku Đuroviću.

PROČITAJTE: DUGAČAK DOSIJE "UBICE S TVITERA" Ubica studenta još KAO MALOLETNIK BIO PROBLEMATIČAN

Peticiju potpisalo više od 5.000 ljudi

Inače, peticiju koju su pokrenuli "Miloševi drugari", da se ubica mladog studenta osudi na doživotnu robiju, potpisalo je skoro 5.500 ljudi.

-Ljubazno molimo sve potpisnike peticije da ni slučajno ne kreiraju atmosferu linća i poziva na nasilje već da peticiju podrže validnim argumentima. U osnovi ove peticije je isključivo poziv nadleznim institucijama da adekvatno sankcionišu ovaj svirepi zločin - naveli su Miloševi drugari.

Jaka kampanja sa ovim ciljem prenela se i na ulice gradova širom zemlje. Tako su u gotovo svim većim gradovima iscrtavani grafiti sa ispisom: "Doživotna za ubistvo Miloša Mileusnića".

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top