Osamdesetčetvorogodišnja starica D.B. iz sela Botoš, pretučena je u svojoj porodičnoj kući kada su je 7. marta napala dva mladića iz istog mesta. Kako saznaje portal Telegraf.rs, mladići su nakon 23 sata, ušli u porodičnu kuću gde je baka živela sama i nakon premetačine kuće, tražeći od starice novac počeli su da je fizički napaduju. Baka je nakon stravičnog incidenta uspela da pozove pomoć, prebačena je u zrenjaninsku bolnicu gde su joj konstatovane lake telesne povrede.

PROČITAJTE: UŽAS U ALEKSINCU: Iživljavali se nad bakom (87), maloletni monstrumi hteli da je kolju!

Rođak pretučene starice, D.B. rekao je da su nasilnici upali u kuću njegove tetke, tražeći joj novac, a onda su je nemilosrdno prebili.

 

–Baka je trenutno dobro, ali je vidno potresesena. Svi smo uznemireni zbog ovog nemilog događaja. Ovom prilikom on se zahvalio policiji iz Banatskog Despotovca i MUP iz Zrenjanina koji su u kratkom roku uhapsili nasilnike – rekao je bakin rođak za naš portal.

Kako dodaje D.P. bakin rođak:

–Baka sama živi, nema penziju, već daje malo zemlje u arendu, što je oko 200 evra godišnje. Pokušavamo da sakupimo novac da baki kupimo kuću u blizini naše jer ja živim u susednom selu. Ona sada više sama ne može da ostane u kući. Ovo je velika trauma i za nas i za staricu u poodmaklim godinama koja se plaši sada i da iazđe iz kuće – plaši se rođak.

*FOTO: Privatna arhiva

Iz Policijske uprave u Zrenjaninu sopštavaju da su slobode lišeni A.N. (24), S.N. (29) svi iz okoline Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo u pokušaju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, privedeni su Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu. Nakon saslušanja određen im je pritvor do 30 dana.

( BalkansPress /Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top