Petnaestogišnji A. O. iz Bačke Topole pronađen je u utorak ujutru mrtav u ulici Bele Bartoka, u kući svog druga Valentina Bašića (20).

Kako saznajemo telo dečaka pronašao je njegov otac Andor koji je došao kod Valentina da traži sina, jer prethodne večeri nije došao kući.

-Moj drug je došao kod mene posle ponoći. Rekao mi je da ga boli glava i pominjao je brufen, ali ovde u kući ništa nije pio. Zajedno smo popili po sok, pričali smo. Pitao me da li može da ostane kod mene, jer mu se ne ide kući i ja sam, naravno, dozvolio. Ali, kako kod mene u sobi nema mesta za dvoje, probudio sam prabaku da bi mi legli u njenu sobu. Svi smo zaspali oko dva sata posle ponoći – ispričao je Valentin.

 

Nažalost, dečak je zaspao i više se nije probudio. Bašićeva prabaka rekla je da su mladići spavali kada je ujutro došao otac preminulog tinejdžera.

PROČITAJTE: NIKO NE MOŽE DA POVERUJE DA SE MILOŠ OBESIO Nasmejan otišao u školu, pa roditeljima poslao poruku koja ih je SKAMENILA!

-Oko osam časova ujutru sam otišla u baštu i prodavnicu i kada sam se vratila, otac A. O. je pitao gde mu je sin. Spavao je u sobi, barem sam ja tako mislila, međutim, dečak nije disao. Odmah su zvali hitnu pomoć i policiju. Ja ništa drugo ne znam – kaže starica Katalin Hajtman iz Bačke Topole i dodaje da u njihovoj kući nije bila žurka i da njen praunuk i njegov drugar nisu pili.

*FOTO: M. ŠURJANAC / RAS SRBIJA

Njegova prabaka potvrđuje da su je deca probudila u toku noći i da im je ona bez reči ustupila sobu i donela posteljinu.

Prema nezvaničnim informacijama nema tragova nasilne smrti, a uzrok smrti biće utvrđen nakon obdukcije tela u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

-U ovom trenutku se ne može reći šta je tačan utrok smrti. Naložena je obdukcija - saznajemo nezvanično u Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

A. O. je završio specijalno odeljenje u osnovnoj školi na Krivaju kod Bačke Topole, a školovanje nije nastavio već je radio sezonske poslove.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top