Zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu u svom stanu seksualno napastvovao 15-godišnjeg dečaka, učenika osmog razreda jedne novopazarske osnovne škole, kojeg je trenirao, u Novom Pazaru je uhapšen D. T. (28), fudbalski trener, i određeno mu je 48-časovno policijsko zadržavanje.

Uhapšeni će danas biti saslušan u novopazarskom Višem tužilaštvu, koje će odlučiti da li će mu biti određen pritvor. Osim za napastvovanje maloletnika, D. T. će odgovarati i za nezakonito posedovanje oružja, jer je u njegovom stanu pronađen pištolj.

 

Kako je psiholozima u školi i svojim roditeljima ispričao dečak, D. T. ga je namamio u svoj stan, da mu, navodno, objasni teoriju fudbala, gde ga je, obećavajući mu blistavu fudbalsku karijeru i preteći mu da nikome ništa ne sme da ispriča, više puta, kako je rekao - silovao. Kakve je sve posledice i traume doživeo dečak, znaće se posle lekarskih pregleda, koji su u toku.

PROČITAJTE: BRUTALNO NASILJE Pretukli maloletnika, vozili u gepeku pa UBACILI U KONTEJNER

Mada se policija i tužilaštvo još nisu oglasili, u Novom Pazaru "mnogi znaju" o kome je reč i ističu da su i ranije postojale sumnje da D. T. zloupotrebljava i seksualno iskorišćava decu koju trenira. Postoje i ozbiljne sumnje da je seksualno iskorišćavao još nekoliko dečaka, koji ga nisu prijavili, ili je pokušao da to učini.

Uhapšeni je jedno vreme živeo i radio u Austriji, gde se bavio trenerskim poslom (treniranjem mlađih kategorija), i gde je takođe hapšen zbog sumnje da je seksualno uznemiravao dečake i počinio još neka krivična dela. Novopazarska policija upravo pokušava da sazna zbog čega je u Austriji hapšen i kako je ponovo dobio priliku da u Novom Pazaru radi sa mladima.

 

PROMENIO PREZIMEUUhapšeni je imao prezime sa početnim slovom Č, ali ga je iz zasada nepoznatih razloga promenio. Sumnja se da je to učinio kako bi sakrio deo svoje prošlosti i sve ono što je radio u Austriji.

U cilju zaštite identiteta dečaka, u policiji je do zaključenja ovog broja bilo teško dobiti bilo kakve informacije. Iz istog razloga nije se oglasila ni škola, koja je najviše doprinela tome da dečak progovori o svojim mukama, a napasnik se nađe iza brave, kao ni dečakova porodica.

PROČITAJTE: Majka Nađe (2), koja je umrla od malih boginja, dobija jezive pretnje: Psuju joj "mrtvu decu iskopanu iz groba"

KLUBOVI UPOZORAVALI

Saopštenjem za javnost, u subotu su se oglasili fudbalski klubovi Novi Pazar i Nacional, u kojima je D. T. jedno vreme trenirao kadete. Tada ništa nisu znali o njegovim sklonostima, međutim, kada im je prošle godine nezvanično dojavljeno da je u Austriji odgovarao zbog krivičnih dela, odmah su ga udaljili iz svojih redova. Međutim, D. T. je nastavio sa individualnim radom i trenirao je po nekoliko mališana. U ova dva kluba kažu da su savetovali školama i roditeljima dečaka da ne sarađuju sa njim i da ga se klone, ali on je nalazio klijente za takozvani individualni trening.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top