Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tražilo je od direktora OŠ "Karađorđe" Milana Žegarca da im dostavi izveštaj o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta nakon što su pojedini mediji objavili da su dečaka vršnjaci navodno silovali štapom u dvorištu škole, kao i da su sve snimali mobilnim telefonom, u ovom ministarstvu.

-Ministarstvo je upoznato, kontaktirali smo sa direktorom i tražilim smo mu izveštaj o tom incidentu. Tim za zaštitu od nasilja i diskriminacije stupio je u kontakt sa direktorom i preduzeo korake iz svoje nadležnosti.

 

Kako su dodali, direktoru je naloženo da ministarstvu dostavi izveštaj o tome da li se nešto dogodilo i šta, sa izjavama svih učenika koji su učestvovali, nastavnika, kao i njihovih roditelja.

-Pošto je reč o vrlo osetljivoj stvari i maloletnicima, u javnost nećemo izlaziti ni sa kakvim detaljima - rečeno je iz Ministarstva.

Svi detalji incidentza biće utvrđeni u skladu sa procedurom, a u međuvremenu otac dečaka tvrdi da mu je direktor rekao da ne prijavljuje slučaj policiji, već će on obavestiti roditelje i preduzeti odgovarajuće mere.

Direktor škole Žegarac u ponedeljak nije odgovarao na pozive novinara.

Neki roditelji čija deca idu u tu školu, a sa kojima je kontaktirao rekli su da su čuli da se dogodio incident, ali da nisu upoznati sa detaljima.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top