Sa mojom bebom je bilo sve u redu kada sam 22. marta otišla na ultrazvuk kod svoje lekarke - priča Marina Savić iz Požarevca, koja je u utorak podnela zahtev požarevačkoj Opštoj bolnici da utvrdi ko je kriv za smrt njenog sina i da joj u roku od tri dana ustupe ostatke, jer ona i suprug žele da ga sahrane.

-Sutradan sam malo krvarila i sa mužem sam odmah odjurila u požarevačku opštu bolnicu. Došla je lekarka da me pregleda i tokom pregleda mi probila vodenjak, a bila sam tek u 18. nedelji trudnoće. Dečak je izašao sa plodovom vodom, bilo mu je hladno, pomerao se. Niko mu nije pomogao i tu je, na stolu, i umro.

PROČITAJTE: "MUŠKARCIMA SU NUDILI PO 500 EVRA DA LAŽU DA SU BILI SA MNOM" Marija Lukić o novom ponižavanju koje preživljava tokom SUĐENJA JUTKI

Marina kaže da je, kad su je priključili na aparate, osetila nesnosne bolove. Sve vreme je mislila da joj daju injekcije da pomognu detetu.

-Tek u utorak, na sastanku sa upravom bolnice, na koji smo otišli sa predstavnicima Vladine komisije za nestale bebe i Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", shvatili smo da su mi dali oksitocin, za izazivanje porođaja. Do danas ne znam zašto, jer je sa bebom sve bilo u redu. Pokušali su da me ubede da je grlić popustio i da je beba sama izašla, ali imam dokaz da su mi dali tu injekciju - kaže Marina, i dodaje da lekari mogu njenu bebu da zovu fetusom, ali za nju je to živorođeni sin koji zaslužuje pravdu.

 

Nesrećna majka kaže da je 10 meseci pre toga rodila devojčicu i da joj u drugoj trudnoći niko nije rekao da nešto nije u redu.

-Poslednje čega se sećam pre nego što sam izgubila svest bilo je da su bebu umotali u krpe i stavili je u frižider. Odvezli su me u operacionu salu i posle izlaska, dok sam još bila pod anestezijom, dali su mi nešto da potpišem. Tek na sastanku sa čelnicima bolnice saznala sam da sam potpisala navodnu saglasnost da pristajem na njihove medicinske metode. Izričito naglašavam da nisam dala ni usmeni, ni pismeni pristanak, niti sam upoznata sa medicinskom merom koja će biti izvršena - kaže Marina.

Njen suprug Darko uleteo je u ordinaciju kada je čuo ženin vrisak i uspeo je da slika tek rođenu bebu. On je bio svedok da se beba, kako navodi, voljno pomera. Tvrde i da su u bolnici odbili njihov zahtev da im daju da sahrane novorođenče

Do zaključenja ovog izdanja, nismo uspeli da dobijemo komentar iz požarevačke bolnice.

POSAO ZA UNUTRAŠNjU KONTROLU

SAVIĆI su se obratili Radiši Pavloviću iz Vladine komisije za nestale bebe, budući da žele da podnesu krivične prijave protiv odgovornih zbog ubistva deteta. Uz njegovo posredovanje organizovan je sastanak sa upravom Opšte bolnice u Požarevcu, čiji je v. d. direktor dr Danko Nikolić rekao da podnesu prigovor, koji će ispitati Komisija za unutrašnju kontrolu stručnog rada. Prigovor su podneli u utorak.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top