BalkansPress

Dobro došli!

Iz Velikog Trnovca, prema nekim procenama, godišnje se distribuira oko 60 tona heroina.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije uhapsili su Albanca Vasufa Hazirija (58), jednog od najmoćnijih vođa albanskih porodica iz Velikog Trnovca, sela koje je najveće leglo droge u Srbiji, saznaje Telegraf.rs.

Policija je kod Hazirija pronašla četiri kilograma čistog heroina koji je on švercovao sa Kosova i Metohije, da bi u selu uvećao njegovu količinu do 4 puta, saznajemo od našeg izvora iz policije.

 

Albanac koji je uhapšen u mestu Breznica na jugu Srbije, jedan je od vođa najmoćnijih porodica i narko-mafije u selu gde ne važe nikakvi zakoni države Srbije, već plemenska organizacija još od vajkada.

Među njih je nemoguće ubaciti agenta ili policijskog doušnika. Svi putevi droge uglavnom vode preko ovog sela, pa i policija nerado zalazi u ovo selo. Decenijama je ovo selo država u državi. Red i zakon ovde kao da ne važe. Preko 5.000 Albanaca bavi se švercom droge.

*Panorama Velikog Trnovca kod Bujanovca, najopasnije selo u Srbiji FOTO: Panoramio / Avdiji

U Velikom Trnovcu postoje čak i osmatračnice koje obaveštavaju lokalne narko-bosove o ulasku nepoznatih osoba, policije ili novinara.

Čak 70 odsto droge namenjene zapadnom tržištu švercuje se, kako se nezvanično saznaje, preko Preševa i Velikog Trnovca, najvećeg distributivnog centra na Balkanu. Heroin iz Pakistana, Avganistana, Irana i Turske dobro uhodanim kanalima dolazi u Veliki Trnovac, koji je upisan u mapu Interpola.

Glavni centri za distribuciju droge namenjene su crnom tržištu u Mađarskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji i drugim zapadnoevropskim zemljama.

Iz Velikog Trnovca, prema nekim procenama, godišnje se distribuira oko 60 tona heroina. Skoro celo selo uključeno je u unosan narko-biznis, a skoro svi meštani povezani su rodbinskim vezama, što otežava nadležnima da otkriju kanale snabdevanja drogom.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

 

Scroll to top