Službenica Višeg suda u Nišu G. R. (62) uhapšena je u akciji Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da je iz sudskog depozita nezakonito prisvojila 30.000 evra.

Slučaj do sada nezabeležene krađe iz sudskog depozita otkrio je pravi filmski zaplet koji stoji iza cele priče. Naime, kako saznajemo, pomenutih 30.000 evra bili su uplaćeni u sudski depozit na ime jemstva još pre 10 godina, kao garancija da okrivljeni Zoran Đ. neće pobeći u vreme dok je protiv njega vođena istraga zbog učešća u obračunu u restoranu “Premijer“.

 

Slučaj pronevere je isplivao u javnost kada je nedavno osoba koja je položila jemstvo za Zorana Đ. zatražila povraćaj novca, budući da je Zoran Đ. 18. januara 2019. godine stupio na izdržavanje zatvorske kazne u KPZ Niš.

PROČITAJTE: UNELA MI SE U FACU, HISTERISALA I UŠTINULA ME" Profesor koji je udario šamar učenici ima potpuno drugačiju priču od NAPADNUTIH ĐAKA

Tada je počelo da se odmotava klupko pronevere za koju se sumnjiči službenica G. R.

*FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

-Kako se sumnja, ona je u periodu od sredine jula 2009. do sredine aprila 2019. godine, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojila novac u iznosu od oko 30.000 evra, koji joj je poveren u službi na ime položenog jemstva. Ona se sumnjiči da je zatim 16. aprila ove godine, po donošenju rešenja o ukidanju jemstva Višeg suda u Nišu, osobi koja je položila jemstvo predala novac u istom iznosu, a koji potiče iz drugog predmeta - saopšteno je iz MUP-a.

Viši sud u Nišu, kako nam je potvrđeno, krivičnu prijavu protiv G. R. podneo je 17. aprila 2019. godine.

 

-Radi se o novcu u iznosu od 30.000 evra koji je 2009. godine položen na ime jemstva da okrivljeni neće pobeći, a koji je ona prema prikupljenim podacima prisvojila pre oko šest godina i istovremeno u knjigovodstvenoj dokumentaciji prikrivala da je novac primila. Da je izvršila opisanu radnju, utvrđeno je nakon ukidanja jemstva kada je lice koje je dalo jemstvo tražilo vraćanje položenog novca - navode u Višem sudu u Nišu.

Javio se na izdržavanje kazne pa pobegao

Zoran Đ. je bio u pritvoru od 6. oktobra 2008. godine do 22. jula 2009. godine, kada je i položeno jemstvo od 30.000 evra kao garancija da neće pobeći u toku trajanja postupka i da će se odazivati pozivima suda. On je od sredine februara stekao pravo na izdržavanje kazne u poluotvorenom delu kaznione.

-U martu je jednom bio na vikendu sa kojeg se uredno vratio. No, 8. i 9.aprila dobio je ponovo korišćenje vikenda, ali se nakon toga nije vratio u zatvor i za njim je raspisana potraga. Zanimljivo je da je samo dva dana pre toga podignut depozit, koji je pre 10 godina bio položen kao garancija da neće pobeći u toku istrage i suđenja - kaže izvor.Pre deset godina Zoran Đ. priložio jemstvo od 30.000 evra da neće pobeći dok se protiv njega vodi istraga

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top