Sedamnaestogodišnja Dragana V. je poginula, a četiri godine stariji Marko M. teško je povređen kada se jutros oko 4.00, u blizini Mladenovca, automobil zakucao u kuću pored puta!

Marko M. koji se nalazio za volanom, u jednom trenutku je, u velikoj brzini, izgubio kontrolu nad vozilom na putu Kovačevac - Velika Krsna. Probio je ogradu, uleteo u dvorište i zaustavio se, srećom, u jednoj od pomoćnih kuća u kojoj niko nije živeo.

 

-Čuli smo veoma jak udarac koji nas je sve probudio i odmah smo, komšije i ja izašle da vidimo šta se dogodilo. Prizor je bio stravičan, automobil je bukvalno bio prikucan za kuću. Devojka je bila priklještena na mestu suvozača, udar je bio baš sa njene strane i nikako nismo mogli da dođemo do nje da joj pomognemo. Nekoliko minuta davala je znake života, koliko smo mogli da vidimo, ali nije izdražala - priča vlasnik kuće Živomir Čokić.

Nastradala Dragana Vulević

*Nastradala Dragana Vulević / FOTO: FACEBOOK / SCREENSHOT

Momak je, kako kaže, bio u svesnom stanju.

PROČITAJTE: EVO KOGA SVE ČEKA DOŽIVOTNA ROBIJA 20 pitanja i odgovora o izmenama Krivičnog zakonika

Rodbina ispred kuće nesrećne Dragane

*Rodbina ispred kuće nesrećne Dragane / FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

-Sedeo je na sedištu, a noge su mu visile izvan automobila. Žalio se na bol u celom telu, bio je uplašen, ali nije izgledao pijano. Draganu su morali da vade vatrogasci i lekari Hitne pomoći kada su došli - dodao je Čokić.

 

Nažalost, lekari su mogli samo da konstatuju smrt. A čak i posle desetak sati, scena na licu mesta je bila uznemirujuća. Ostaci automobila su odšlepani, ali su jasno bili vidljivi delovi odvaljenog zida u koji je udarilo vozilo.

Auto se zakucao u kuću

*Auto se zakucao u kuću / FOTO: ZA BOLJI MLADENOVAC / PRIVATNA ARHIVA

Nesrećna Dragana V. živela je samo nekoliko kilometara dalje, u naselju Rajkovac. Komšije su imale samo reči hvale za nju, dok tvrde da Marka M. nisu viđali u komšiluku.

-Bila je fina, uvek se svima javljala. Imala je rođenog brata i sestru - dodao je komšija, dok se Draganina porodica, koja se pre 20-tak godina doselila u ovaj kraj iz Peći, još u šoku, povukla u svoj dom.

 

Kako nezvanično saznajemo, dvoje mladih je bilo u provodu sve do ranih jutarnjih sati. I na osnovu svega viđenog, uputili su se ka Markovom domu u naselju Selevac.

-Marko je i ranije voleo da popije i da vozi, stalno sam mu govorio da to tako ne treba, ali nije slušao - rekao je za “Blic” Markov deda Dragan M.

Prema njegovim rečima, Marko je radio u Beču kao vozač.

Automobili u dvorištu kuće Marka M.

*Automobili u dvorištu kuće Marka M. / FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

-Sasvim je iznenada došao u Srbiju. Koliko sam čuo ostao je bez vozačke dozvole jer je napravio neke incidente, pa je morao da da otkaz. I ranije je imao saobraćajni udes, tom prilikom povređen je njegov drug. U Urgentnom centru je sada, tamo su mu i njegovi roditelji, koji su inače razvedeni. Ima polomljene ruku i nogu, tešku povredu vrata - dodao je Markov deda.

IMAO 1,2 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Prema prvim informacijama sa lica mesta, Marko M. je bio u alkoholisanom stanju sa 1,2 promila alkohola u krvi.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top