Dr Vojkan Vukadinović (59), poznati urolog iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, izvršio je samoubistvo u dvorištu porodične kuće na Košutnjaku u Beogradu.

Čuveni lekar je u sredu posle podne pucao sebi u usta iz pištolja, a telo je preneto na obdukciju. Kako saznajemo, on je nedavno preživeo šlog, a posle toga je pao u depresiju jer svoj posao više nije mogao da obavlja kao ranije.

PROČITAJTE: Velika tragedija na Košutnjaku: Čuveni dečji urolog iz Tiršove izvršio samoubistvo

Lekar je ostavio ženu i dvoje dece. Bio je i vlasnik poznatog restorana „Rubin“ na Košutnjaku, koji je nasledio od oca.

 

Kako saznajemo, inspektori su obavili razgovor sa suprugom lekara i sa njegovom decom kako bi utvrdili zbog čega je digao ruku na sebe.

- Sumnja se da je doktor odlučio da sebi oduzme život zbog zdravstvenih problema. Čitav život pomagao je bolesnoj deci, ali je pre izvesnog vremena imao šlog i posle toga je pao u depresiju. Povukao se sa posla i to ga je izjedalo - kaže naš sagovornik blizak porodici i dodaje da je dr Vukadinović bio izuzetno posvećen svom poslu.

-Objavio je i dve knjige „Endoskopsko lečenje vezikoureteralnog refluksa“ i „Augmentacije i supstitucije mokraćne bešike u dečjoj urologiji“. Osim što je radio na Medicinskom fakultetu u Beogradu i u bolnici, od oca je preuzeo elitni restoran, ali njegova ljubav bila je medicina i pomoć drugima - navodi naš sagovornik.

Tiršova Dečja bolnica

*Tiršova Dečja bolnica / FOTO: Alo! / Ana Paunković

Doktor Vukadinović bio je i vanredni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na katedri hirurgije. Rođen je 1960. godine i celokupno školovanje završio je u Beogradu. Na Univerzitetskoj dečjoj klinici zaposlen je od 1988. godine. Specijalista dečje hirurgije je od 1994, a supspecijalista dečje urologije od 2002. godine. Zvanje doktora medicinskih nauka stekao je još 1998. godine.

(BalkansPress / Izvor: Alo.rs)

Scroll to top