BalkansPress

Dobro došli!

Šta je pravi uzrok ove nesreće na virovitom i nemirnom Dunavu, pokazaće istraga koja je u toku.

Kristijan Barta (33) iz Sombora smrtno je stradao u subotu, oko 17.30 časova, na Dunavu, između ovdašnjeg Brodogradilišta i restorana "Plava ruža" u Apatinu.

Mladić se utopio u prevrtanju skutera. Kako Novosti nezvanično saznaju, tom prilikom na skuteru je sa njim bilo dvoje dece njegovih prijatelja, ali su oni srećom preživeli.

 

Trogodišnji dečak L.M. je u trenutku prevrtanja skutera plutao na površini reke i zatim počeo da tone, ali je brzom intervencijom očevidaca spasen. Izvukli su ga pecaroši čamcem i tako spasli od utapanja.

Nakon reanimacije mališan je prvo prevezen u Opštu bolnicu „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru, zatim u Institut za decu i omladinu u Novi Sad, a lekari se bore za njegov život.

Dvanaestogodišnja devojčica S.A. je srećom uspela da ispliva na obalu, bila je iskusan plivač, pričaju poznanici i prisutni posetioci, svedoci na jednom od splavova.

Barta sa ćerkom

*Barta sa ćerkom / FOTO: Facebook / Kristijan Barta

Telo nastradalog je nekoliko sati nakon utapanja izvučeno na obalu i odvezeno na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad.

 

Gosti sa okolnih splavova kažu da je skuter nekoliko puta prošao od brodogradilišta do restorana, ali nisu obraćali previše pažnje jer se u neposrednoj blizini "Plave ruže" nalazi Međunarodna marina i vožnje su učestale.

Kristijan Barta

*Kristijan Barta / FOTO: Facebook / Kristijan Barta

Bartini prijatelji vele da je bio iskusan u vožnji ovog plovila, te da im nije jasno kako je došlo do prevrtanja skutera.

PROČITAJTE: Ljubavni trougao u Vrdniku: Nemanju Grčića, pripadnika grupe Alena Kurine, ubio ljubavnik njegove žene, ona sve isplanirala?

Šta je pravi uzrok ove nesreće na virovitom i nemirnom Dunavu, pokazaće istraga koja je u toku.

(BalkansPress / Izvor: Vecernjenovosti)

Scroll to top