Dosadašnja istraga o paljenju imovine vranjskog građevinskog preduzeća "5 D" dovela je do imena Miloša Milovanovića (31), zvanog Glavča.

Kako ekskluzivno saznajemo, istražni organi tragaju za Milovanovićem, za kojeg postoje indicije da je naručilac ovog piromanskog čina, koji je dva dana pre incidenta napustio zemlju.

- Policija je u istrazi do sada privela i saslušala oko stotinak osoba za koje se sumnja da mogu biti povezani sa paljenjem mašina i magacina u vlasništvu firme "5 D". Vlasnik Dalibor Ugričić je pre događaja dobijao preko raznoraznih posrednika poruke i tako su se i na radaru policije našli i vlasnici konkurentskih firmi u građevinskim poslovima. Jedna od njih je i "Miloš prevoz", u vlasništvu Milovanovića - kaže naš izvor blizak istrazi.

 

Češljajući svaki pedalj Vranja u potrazi za izvršiteljima, policajci su utvrdili i da je Milovanović otputovao iz Srbije uoči samog 15. aprila, kada je sproveden vandalski čin u krugu firme “5 D”. Da su na pravom tragu, postalo je još jasnije kada je desetak Milovanovićevih bliskih saradnika i prijatelja odbilo poligrafsko testiranje.

Podsećanja radi, napad na preduzeće "5 D" iz Panevalje dogodio se sredinom aprila oko dva sata ujutru.

Trojica maskiranih napadača tada su upali na gradilište i, kao po filmskom scenariju, vezali čuvara, prislonili mu pištolj na glavu, a onda skoro čitav sat benzinom polivali kamione, građevinske mašine, kancelarije, magacine, asfaltnu bazu.

PROČITAJTE: "NEĆU DA SE SKLANJAM KLINCIMA" Dalibor je IZGUBIO PORODIČNU FIRMU za nekoliko minuta, a jedna izjava ga najviše boli

Od požara je izgorela imovina Ugričića vredna najmanje 600.000 evra i tako praktično uništena firma u kojoj je bilo zaposleno 70 radnika.

ZAPALILI MU IMOVINU I U HRVATSKOJ

Nakon što mu je uništena firma, Dalibor Ugričić rekao je za "Blic" da se njegovoj porodici desio sličan scenario paljenja imovine pre gotovo tri decenije.

- Palili su nam imovinu u Zadru pre skoro tri decenije, a sada, evo, i u Vranju. Više nas boli ovo sada jer je usmereno lično protiv nas, dok su nam u Hrvatskoj to uradili jer smo Srbi - kazao je on.

Scroll to top