BalkansPress

Dobro došli!

Niška policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila je F. O. (42) iz Prištine, R. F. (34) iz Kragujevca te nemačku državljanku M. B. (18) zbog trgovine ljudima, saopštila je Policijska uprava!

Kako saznajemo Devojčicu staru 14 godina, trgovci ljudima poveli su u Nemačku otkupivši je prethodno od roditelja, kako bi radila za njih.

 

Oni su u nameri da pribave korist uspostavljanjem ropskog ili sličnog odnosa, 31. maja pokušali da joj pomognu da pređe granicu na niškom Aerodromu, ali su sprečeni u toj nameri.

Niška policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila je F. O. (42) iz Prištine, R. F. (34) iz Кragujevca, kao i nemačku državljanku M. B. (18) zbog trgovine ljudima.

PROČITAJTE: ISPOVEST OCA UBIJENE TROGODIŠNjAKINjE Dragan Purić: Lažna prijava me sprečila da spasem moje dete

- Osnovano se sumnja da je brak trebalo da bude fiktivan kako bi devojčica imala prebivalište u Nemačkoj. Ono što je dalje poznato je da su oni roditeljima dali određenu sumu novca kako bi nesmetano pošla sa njima. Kod deteta je pronađen pasoš, a posle veštačenja znaće se da li je falsifikovan - objašnjava naš izvor upućen u slučaj.

Osumnjičenima određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu  biti sprovedeni tužiocu Višeg javnog tužilaštva, navodi se u saopštenju PU Niš.

Scroll to top