BalkansPress

Dobro došli!

Sedmogodišnja devojčica preminula je 5. juna u Urgentnom centru Srbije, gde je hitno prevezena zbog obilnog krvarenja nakon što je otpuštena na kućno lečenje iz Instituta za majku i dete “Dr Vukan Čupić”, pišu beogradski mediji.

“Moja sedmogodišnja unuka otišla je na rutinsku operaciju krajnika, a nakon šest dana bila je mrtva. Prethodno je imala temperaturu i jako krvarenje i umrla nam je maltene na rukama… Kako dete da umre nakon operacije krajnika?”

PROČITAJTE: TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD HORGOŠA Žena ispala iz automobila i poginula, dvoje povređeno!

Ovako kroz suze počinje svoju ispovest Đorđe Janković (79) iz Beograda, čija je unuka Lana Mrkalj (7) preminula 5. jula u Urgentnom centru Srbije, gde je hitno prevezena zbog obilnog krvarenja koje je dobila nakon operacije krajnika.

 

– Smatramo da je bila loše operisana i da bi je spasili da je ostala u bolnici, ali lekari su je poslali kući iako je imala povišenu temperaturu i bez obzira na to što smo ih molili da to ne rade – kaže neutešni deda i dodaje:

– Moja ćerka Ana je s Lanom primljena u institut 29. maja. Posle svih pregleda i analiza dete je operisano dan kasnije. Lana je u sali bila sat i po vremena, umesto 20 minuta, koliko obično traje takva intervencija. Lekar je izašao sav krvav i rekao da odavno nije radio težu operaciju, da su krajnici bili potpuno slepljeni za žlezde i arterije, kao i da je Lana obilno krvarila, ali da je sve to zaustavljeno…Unuka je zatim dobila temperaturu i samo je plakala, nije mogla ni vodu da pije od bolova, a kamoli da jede… Ipak, iako su roditelji molili da je ostave u bolnicu neki drugi lekar je moju unuku u ponedeljak otpustio sa instituta – kaže Janković.

PROČITAJTE: U SEKUNDI IM SE ŽIVOT PRETVORIO U TRAGEDIJU Detalji nesreće mladog para iz Mađarske kome je na putu u Srbiji POGINULA BEBA

– Sve vreme je tpela bolove. Lana je počela da bljuje krv u mlazevima, prizor je bio užasan, gubila je svest, videlo se da umire…

U Ministarstvu zdravlja rečeno je povodom ovog slučaja da je naložen inspekcijski nadzor kojim će se ispitati ceo slučaj.

– U pitanju je sedmogodišnje dete i zbog toga se Urgentni i Klinički centar Srbije neće oglašavati do zvaničnog izveštaja kliničke obdukcije, koja je u toku, i izveštaj će zvanično dobiti i familija – rečeno je u Kliničkom centru Srbije.

Scroll to top