Pijani gost, besan što mu nije dozvoljen ulazak na splav "Kućica" u Beogradu, prekjuče oko 5.15 sati hicima iz pištolja ranio je konobara i radnika obezbeđenja splava, ali i taksistu koji se tu zadesio jer je došao po mušteriju.

Povređeni taksista Marko Mladenović (32), Nemanja Ivanović (27), radnik obezbeđenja, i konobar Zoran Ljujić (38) prevezeni su u Urgentni centar, dok je pomahnitali pijani napadač posle pucanje pobegao, ali je policiji poznat njegov identitet i očekuje se da on uskoro bude priveden pravdi. Kako "Blic" saznaje, pijanac je u subotu, malo posle četiri sata, došao na splav kod Beogradskog sajma.

-Splav "Kućica" je miran, nema problematične goste. Kako radi do šest sati, dok većina ostalih splavova radi do četiri, dešava se da pojedinci dođu kada se zatvore ostala mesta i tu žele da nastave provod. Tako je u subotu ujutro došao i muškarac, pijan, koji je i ranije u sitnim satima svraćao na splav "Kućica" - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Pijanac je počeo da skida majicu, provocira ostale goste pa mu je radnik obezbeđenja Nemanja Ivanović prišao, izveo ga napolje i rekao mu: "Smiri se, idi kući." Pijani gost je otišao, ali se posle nekoliko minuta vratio. Radnik obezbeđenja je nepoželjnom gostu rekao da je pijan i da takve ne primaju.

 

-"Upamtićeš ti mene" - besno je uzvratio pijanac i otišao, a utvrđeno je u istrazi.

Prošlo je nekoliko minuta, a konobar Zoran Ljujić je izašao da bi zapalio cigaretu jer na splavu nije dozvoljeno pušenje. Stao je sa leve strane splava, prišao mu je kolega iz obezbeđenja i započeli su razgovor. Po pozivu mušterija i taksista je došao ispred splava.

-Pretpostavljamo da je napadač otišao do svog automobila i uzeo pištolj. Vratio se i to vidno iznerviran. Počeo je nasumice da puca po ljudima koji su stajali ispred splava - radniku obezbeđenja, konobaru i taksisti. Ko zna šta bi bilo da je još ljudi bilo ispred splava, jer je napadač bio pijan i njegovo rezonovanje je bilo smanjeno. Hici su trojicu muškaraca pogodili - i to nekoga u ruke, a nekoga u noge, dok je pijani napadač pobegao - kaže naš izvor.

Zaposleni na splavu i gosti odmah su pritrčali u pomoć ranjenima pa su povređeni prevezeni u bolnicu gde im je ukazana pomoć. Obaveštena je i policija koja blokirala kraj u potrazi za napadačem i očekuje se da on uskoro bude uhapšen.

PROČITAJTE: TUGA! U TANJIRU SVAKOG DANA PROJA DOK IMA BRASNA Srbija ustala zbog BOLESNOG oca i njegove ćerke Kristine (8), SAD SU OPET U PROBLEMU

Zone visokog rizika

Osim što su epicentar noćnog provoda u prestonici, brojni splavovi (mahom na Savi) često su i poprište krvavih obračuna. Mnoga ubistva i izlivi nasilja u Beogradu dogodili su se upravo na nekom od popularnih splavova. Poslednji put, serija incidenata na ovim objektima bila je u centru pažnje javnosti pre dve godine, kada je u martu buknuo i praktično u potpunosti izgoreo popularni "Fristajler". Nezvanično, napad je imao kriminalnu pozadinu.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top