BalkansPress

Dobro došli!

Sin poznatog surčinskog kriminalca Dragoslav Jovanović (25), koji je naočigled svog deteta ranio suprugu Teodoru (25) u Bloku 45 na Novom Beogradu pa potom sebi pucao u glavu, nalazi se u teškom stanju. Teodora se nakon operacije oporavlja, svesna je i komunikativna.

PROČITAJTE: DRAMA U NOVOM BEOGRADU: Dok im je beba bila u kolicima pucao u suprugu (25) , pa sebi u glavu

 

Jovanović je supruzi pucao u grudi i rame dok je šetala njihovog jedanaestomesečnog sina, a kako nezvanično saznajemo, pre pucnjave došlo je do rasprave između rastavljenih supružnika, navodno zbog viđanja deteta.

Dragoslav Jovanović

*Dragoslav Jovanović / FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Nakon što je upucao suprugu, Jovanović je, verovatno misleći da ju je ubio, pobegao nekoliko metara dalje, a onda sebi pucao u glavu.

 

Jezivoj sceni prisustvovala je njihova jedanaestomesečna beba koja je bila u kolicima i koja, srećom, nije povređena. Dragoslav i Teodora su, kako saznajemo, u porcesu razvoda, a on je zbog nasilja u porodici imao meru zabrane prilaska koja mu je istekla u aprilu i koju, prema do sada poznatim informacijama, nije kršio.

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Prema našim saznanjima, Teodora je pre nekoliko meseci napustila kuću u kojoj je sa Jovanovićem živela u Surčinu i sa bebom se vratila na Novi Beograd, kod svojih roditelja.

Reporteri "Blica" posetili su ulicu u Surčinu gde su živeli.

 

U zavučenoj ulici, pored mahom trošnih kuća, po svom izgledu ističe se dom porodice Jovanović. Kuća je opasana zidinama visokim desetak metara, kapija je zatvorena tako da nije moguće videti dvorište, a na njoj se nalazi nekoliko kamera za video nadzor.

*FOTO: OLIVER BUNIĆ, 3 / RAS SRBIJA

Niko od, vidno uplašenih, komšija nije znao, ili nije hteo, da priča o Dragoslavu, niti njegovoj porodici.

Pojedine komšije su tek rekle da su Jovanović i njegov brat kao deca bili dobri, ali su dodali da nisu znali da Teodora više ne živi s njim u kući, kao ni zbog čega.

 

Niko od suseda sa kojima su razgovarali nije znao ni da nam kaže čime se bavi porodica Jovanović, kao ni to zašto im je kuća opasana visokim zidinama i video nadzorom. Međutim, primetno je bilo da su na pomen njihovog prezimena svi bili u nekakvom strahu.

-Ne znam ništa ni o toj porodici, imamo korektan komšijski odnos i to je to - objašnjava komšinica dok je suprug povlači za ruku i signalizira joj da ne govori previše.

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Sin surčinskog kriminalca

Strah i strepnju komšija objašnjava činjenica da je Dragoslav zapravo jedan od dvojice sinova Ljubomira Jovanovića - Staklenog, surčinskog kriminalca koji se iz tih voda povukao pre više od deceniju. Za vreme svoje kriminalne karijere hapšen je zbog trgovine ukradenim automobilima, kao i nedozvoljenog nošenja oružja.

 

Bio je svedok pokušaja ubistva Ljubiše Buhe Čumeta 2002. godine, a sa Čumetovim bratom Novakom našao se na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su od leta 1998. do kraja 2002. iznuđivali novac jednom surčinskom biznismenu. Prilikom jednog pretresa 1998. u njegovom "pajeru" je navodno pronađena policijska radio-stanica, značka Žandarmerije i rotaciono svetlo.

Ljubiša Buha Čume

*Ljubiša Buha Čume / FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA

Nije kršio zabranu prilaska

Nasilje u porodici prijavljeno je 30. marta nakon čega je Dragoslavu izrečena zabrana prilaska Teodori, koju on nije kršio. Zabrana prilaska istekla je u aprilu. Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, Dragoslav, osim ovoga i saobraćajnih prekršaja, nije imao posla s policijom, za razliku od oca i brata Gvozdena. Iako je završio fakultet, nije nigde zaposlen.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top