Neđa Šubara zvani Šubi, njegova majka i tetka koji su najpre mučeni a potom ubijeni i bačeni u septičku jamu u Surčinu, živeli su u luksuznoj vili u Ugrinovcima. Njih je Dragoslav Jovanović sa još trojicom pomagača najpre brutalno maltretirao i ubio, a onda su njihova tela pronađena u septičkoj jami.

 

Daleko od očiju javnosti, u zavučenoj ulici u Ugrinovcima, Neđa Šubara je proveo poslednje dane svog života. Kako su reporteri "Blica" saznali od žitelja ovog naselja, Šubara je često menjao mesto boravka a u kući u kojoj ga je, kako se pretpostavlja, Jovanović ubio, boravio je tek od nedavno. Prethodno je taj objekat promenio tri vlasnika.

Dragoslav Jovanović

*Dragoslav Jovanović / FOTO: PRIVATNA ARHIVA

-On je iz Ugrinovaca ali je jedno vreme živeo u Dobanovcima. Stanovao je u jednom iznajmljenom stanu gde je ostao dužan novac za struju. Zbog toga je u lošim odnosima sa stanodavcima, a poslednje što znamo je da je izgradio neku kuću u Ugrinovcima - ispričali su meštani Dobanovaca nakon čega su se reporteri uputili ka Šubarinoj novoj kući.

 

Opasan zidinama, skoro kilometar od glavnog puta, u zavučenom sokaku nalazi se luksuzna jednospratnica sa velikim dvorištem. Sa svih strana su postavljene kamere koje motre na to ko prilazi kući ali i ko se kreće njegovom ulicom.

Na lice mesta doveden je i jedan od uhapšenih pomagača Dragoslava Jovanovića, kako bi se napravila rekonstrukcija događaja.

*FOTO: VESNA LALIĆ / RAS SRBIJA

PROČITAJTE: DETALJI ZLOČINA U SURČINU Mučeni, ubijeni, pa bačeni u jamu, kanap sa betonskim blokom obmotan oko vrata ubijene

Prva i jedina komšinica nije bila raspoložena za razgovor, ali smo na licu mesta saznali da je ta kuća nekada pripadala izvesnom "Amerikancu" sa kojim se Šubara menjao za neku drugu kuću.

 

-Šubi, kako smo ga mi zvali ovde u kraju, nije bio nikakav kriminalac. Istina je da nikada ništa nije radio, a da je stalno menjao besne automobile, ali njegov stil bio je da se vozi tim svojim kolima i odvrne muziku do daske. Sigurno je muljao i radio neke poslove, navodno je bio preduzimač, ali nije bio nikakav ozbiljan kriminalac - priča jedna od njegovih poznanika koji nije želeo da se predstavi.

Jama u kojoj su pronađena tela

*Jama u kojoj su pronađena tela / FOTO: VESNA LALIĆ / RAS SRBIJA

Podsetimo, Dragoslav Jovanović (25) je brutalno mučio i ubio troje ljudi - Neđu Šubaru (42), njegovu majku Darinku Šubaru (75) i njegovu tetku Milju Petković (80), zbog duga oko stana koji im je Jovanović prodao.

Tri osobe uhapšene su zbog sumnje da su pomagali u trostrukom ubistvu - Lazar D. (22), Miloš S. (31) i Nikola Č. (20).

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top