Ognjen Kuzmić, košarkaški reprezentativac Srbije, nakon saobraćajne nesreće stavljen je na aparate za mehaničku ventilaciju i oko 12.30 je helikopterskim transportom stigao u Beograd, u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.

Generalni direktor UKC Republike Srpske dr Vlado Đajić rekao je da je Kuzmić zadobio prelome kostiju lica i vilice, otok mozga, te nagnječenje grudnog koša.

- Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Obavljena ja sva neophodna inicijalna dijagnostika i započet terapijski tretman. Zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja i saniranja povreda je transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije - rekao je Đajić.

 

S druge Kuzmićev prijatelj Bogdan Ilić u nesreći je zadobio dominatne povrede glave i kostiju lica.

- Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene - rekao je načelnika Urgentnog centra dr Dragan Rakanović.

 Foto D.Pozderović

ISPOVEST BOKSERA KOJI JE UČESTVOVAO U NESREĆI

Na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor se jutros dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je povređen košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić. „Porše“ u kojem su se nalazili on i njegov prijatelj Bogdan Ilić je udario u „BMV“ u kojem su bili bokser iz Prijedora Dražan Janjanin i njegov drugar Marko Miljatović koji je bio za volanom.

U razgovoru za portal „Srpskainfo“ je Janjanin opisao dešavanja koja su prethodila udesu.

- Vraćao sam se sa borbe iz Minhena i Miljatović je mojim autom došao po mene u Banjaluku. Bili smo u Ramićima oko pet sati ujutru kada su se samo iza krivine pred našim očima pojavila svetla. Automobil je velikom brzinom išao iz suprotnog smera i skrenuo u našu traku. Miljatović je brzo reagovao i skrenuo naš automobil u stranu. Udarili smo u bankinu. Međutim i "porše" koji nam je došao u susret udario je u naš zadnji levi kraj, otkinuo vrata i točak našeg vozila - rekao je Janjanin.

 

On je istakao da se njihovo vozilo od siline udarca prevrnulo na krov, dok se „Porše“ zaustavio oko 200 metara dalje“.

- Razbio sam prozor i izašao i izvukao prijatelja iz auta. Otišli smo dole do drugog vozila. I ono je bilo prevrnuto na krov i sletelo je sa puta. Iz automobila se čula glasna muzika i čulo se da neko krklja. Ubrzo su došli vatrogasci i izvukli ih iz auta. Mi imamo posekotine od stakla. Meni su šili ruku, ali dobro smo. Pokušavamo da saznamo kako su Kuzmić i njegov prijatelj i molimo se da budu dobro. Čuli smo da su u teškom stanju– poručio je Janjanin.

Scroll to top