Nezapamćen zločin dogodio se u subotu u Novom Kneževcu na severu Banata kada je u porodičnoj kući sin Damir Terzin (47) nožem ubio svog nepokretnog oca Svetislava (67), a potom izvršio samoubistvo tako što je popio veliku količinu lekova.

Tragedija se dogodila u Ulici Stevana Doronjskog 9, u kući u kojoj je Damir, nakon smrti majke, pre desetak dana, brino o teško bolesnom ocu. Tragedija je još veća, jer se Damirova majka Ljiljana ( 64), samo pre desetak dana ubila pištoljem na Katoličkom groblju u tom mestu, ispričale su komšije ove porodice iz pomenute ulice.

- Niko tačno ne zna šta dogodilo. Samo smo primetili da se u subotu Damir nije pojavljivao iz kuće, nije ni ulazio ni izlazio, a nije vozio ni auto “opel” koji je parkiran ispred kuće. Prve komšije posumnjale su da se nešto čudno dogodilo, pa su u subotu popodne pozvale policiju. Kada je policija došla niko nije odgovarao na zvono, a kada su ušli u kuću zatekli su dva beživotna tela. Kako smo nešto kasnije čuli Damir je oca zaklao nožem, a sam sebi je presudio jer je popio dosta lekova – ispičale su za “Novosti” komšije koje stanuju u zgradi preko puta kuće Terzinovih.

 

Stanari ulice Stevana Doronjskog pričaju da je ovo bila divna porodica. Svetislav i njegova supruga Ljiljana bili su penzioneri. On se penzionisao kao vozač, a ona kao službenica , dok je Damir, uglavnom, lagodno živeo. Nije imao stalno zaposlenje, komšije znaju da je ranije, kratko vreme, držao kafić i to je bilo sve. Uglavnom je živeo od novca roditelja. Sve je, izgleda, bilo u redu dok se Svetislav nije razboleo, pa je već nekoliko godina ležao nepokretan.

– Sigurno je četiri godine bio nepokretan u krevetu. Damir za bio jako vezan oca i za njegovo teško stanje , navodno, je krivio majku Ljiljanu. O njoj je, kako neki pričaju, prigovarao da nije dozvolila operaciju u Novom Sadu i sin joj je to često nabijao na nos. Možda ju je čak više puta i tukao, ali ona to nije prijavljivala. Ona, izgleda, to nije više mogla da podnese, pa se pre desetak dana ubila na Katoličkom groblju – priča jedan komšija šta je sve čuo od drugih komšija o ovoj porodici, koja je tragično završila.

– Ispred kuće Terzinovih u neelju su bila parkirana dva automobila, “opel” je u dobrom stanju, i stari plavi “fića” koji je, navodno, Svetislav nekada vozio. Taj auto je već dugo “nepokretan” ispred kuće. Inače, ulica u kojoj se dogodila ova porodična tragedija vrlo je lepa, sa dosta zelenila i lepih novih kuća, kakva je i ona Trzinovih.

 

TIŠINA ISPRED KUĆE

– U nedelju popodne u kući Terzinovih nije bilo nikoga. Niko nije otvarao vrata, a nije bilo ni prolaznika. Na vratima nije bilo na parte (posmrtnice) niti je bilo šta ukazivalo na strašan zločin koji se dogodio. Na nešto vanredno samo je ukazivalo auto policije koje je dežuralo u pomenutoj ulici.

ZLOČIN STAR NEKOLIKO DANA ?

Niko ne zna kada se tačno dogodio zločin u kući Terzinovih u Novom Kneževcu. Policija je u subotu kasno popodne u kući pronašla beživotna tela oca i sina. Sumnja se da su možda tu bila i nekoliko dana. Tačan dan smrti znaće se nakon obdukcije njihovih tela u Centru za sudsku medicinu u Novom Sadu. Istragu o ovoj tragediji vodi Više javno tužilaštvi u Zrenjaninu.

Scroll to top