Policija je uhapsila jednog od komšija Raje Kazimirovića (72), meštanina sela Jabukovac kod Negotina, koji je zajedno sa majkom Dragicom Kazimirović (93), sestrom Ljubinkom Oprikić (76) i njenom ćerkom Draganom Jozeljić (53),pre skoro dve nedelje, brutalno ubijen na svom salašu. Sused pokojnih Kazimirovića se tereti da je u nelegalnom posedu držao lovačku pušku, a sada se proverava da li je možda iz tog oružja pucano na žrtve masakra.

- On je bio u svađi sa Kazimirovićem - navodi izvor iz istrage. - Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, ali zasada nema direktnih dokaza da je komšija učestvovao u zločinu.

 Grob Kazimirovića

*Grob Kazimirovića

Inače, po saznanjima našeg lista, četvoro ljudi ubijeno je iz dva vatrena oružja. Najverovatnije su u pitanju pištolj, kalibra 7,65 milimetara, i malokalibarsko oružje u kalibru .22 LR, čije su čaure pronađene na licu mesta.

 

Kako istraga odmiče, sve izvesnije je da su u pitanju bila dvojica ubica, koji su dobro znali gde Kazimirović čuva novac.

- Iako još nemamo zvaničnih podataka, sumnja se da je reč o sumi između 100.000 i 150.000 evra, za koje su počinioci, otprilike, znali gda se nalaze, jer su premetačinu obavili na tačno određenom mestu - rekao nam je izvor iz policije.

*Tragovi premetačine u kući

U prilog toj tvrdnji ide i podatak da je među ličnim dokumentima Rajine sestre i sestričine bilo oko 2.000 evra koje počinioci nisu uzeli!

- Kazimirović je živeo skromno, na salašu bez struje i vode - nastavlja naš sagovornik. - Međutim, on je u svom posedu imao oko 20 krava, tri traktora, 40 ovaca... Još uvek se prepričava događaj kada je Raja, na sajmu poljoprivredne mehanizacije iz maramice izvadio 25.000 evra i kupio nov traktor.

 

Naš izvor kaže i da je gotovo izvesno da je Kazimirović bio tipovan, ali i da ubice nisu imale nameru da ikoga na salašu ostave u životu.

- Kako sada stvari stoje, ubice su sačekale da Raja ode na njivu, kada ga je komšinica poslednji put i videla - ističe izvor iz istrage. - Onda su ubice upale na njegovo imanje i ubile Dragicu, Ljubinku i Draganu. Sve se desilo u ranim jutarnjim satima, jer je jedna žrtva pronađena u spavaćici.

PROČITAJTE: "BILA JE DUŠA NAŠE TELEVIZIJE" Srpkinja otišla na odmor sa porodicom, ona i ćerka (16) POGINULE U STRAVIČNOJ NESREĆI

 

Nakon toga, zločinci su sačekali da se Raja vrati iz polja, a jedan od ubica mu je, dok je Kazimirović bio na traktoru, prišao i ubio ga.

- Ubica je u Raju, u roku od dve sekunde, u grudi ispalio četiri hica, nakon čega ga je "overio" pucnjem u glavu - dodaje naš izvor. - Za tako nešto sposoban je samo čovek koji je prošao profesionalnu obuku, na šta upućuje i razmak između hitaca pronađenih u Rajinim grudima. Smatramo, takođe, da je reč o licima koja nisu prvi put počinila neki sličan zločin.

*Traktor na kojem je ubijen Raja

SAHRANA I U KELNU

Rodbina i prijatelji ispratili su pre pet dana na večni počinak Raju Kazimirovića (72) i njegovu majku Dragicu (93). Njih dvoje su sahranjeni na jabukovačkom groblju. Rajina sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53) sahranjene su u Kelnu.Nenad Kazimirović se oprostio od svog oca i bake, nakon što je sa porodicom doputovao iz Beča, a među ožalošćenima je bila i Sandra Jozeljić, ćerka ubijene Dragane.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top