BalkansPress

Dobro došli!

Pripadnici Vojske Srbije spasili su dečaka koji je povređen u stravičnom udesu koji se jutros dogodio na auto-putu Novi Sad - Subotica, kod mesta Žednik, kada su život izgubile tri osobe.

PROČITAJTE: Da li je ovo pravi razlog samoubistva mladoženje iz Srbije: Kako se slagao sa ženom i šta se desilo sa njegovim ocem

 

U teškoj saobraćajnoj nesreći stradala su trojica muškaraca, a do udesa je došlo kada je automobil marke "audi" u kome su se nalazili, podleteo pod kamion. Kako saznaje "Blic", odmah nakon udesa naišlo je sanitetsko vozilo Vojske Srbije i pošto su tri muškarca iz automobila preminula, a dete je davalo znake života, oni su ga uzeli i odveli u pravcu bolnice.

*FOTO: BILJANA VUČKOVIĆ / RAS SRBIJA

"Ima povrede glave, ali je stabilno"

U Opštoj bolnici u Subotici kažu da je dečak star 6-7 godina, koji je povređen u saobraćajnoj nesreći u stabilnom stanju.

-Jutros oko 7.40 sati smo primili dete uzrasta od oko šest ili sedam godina, ne možemo da preciziramo jer ne znamo lične podatke deteta. Dete je navodno sedelo na zadnjem sedištu i zadobilo je povrede glave. Urađene su dijagnostičke pretrage, CT glave, grudnog koša i stomaka i ne pokazuje se teža povreda. Primljeno je na Dečju hirurgiju radi praćenja stanja svesti jer je zadobio potres mozga. U stabilnom je stanju. Vitalno je stabilan - izjavio je dr Karolj Čakanj, dečji hirurg u Opšoj bolnici u Subotici.

 

Težak udes

 -Vatrogascima je bilo potrebno vremena da preseku vozilo i da bi počeli sa izvlačenjem tri tela. Ukoliko bude moguće, pokušaće da ih identifikuju i biće dat nalog za obdukciju - rečeno je "Blicu" povodom teškog udesa koji se dogodio.

Saobraćaj je normalizovan

*Saobraćaj je normalizovan / FOTO: BILJANA VUČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Podsetimo, kamion srpskih registarskih oznaka, kretao se u pravcu graničnog prelaza Horgoš, brzinom od 80 kilometara na čas. Velikom brzinom mu se približio i zatim uleteo od nazad u njega vozač putničkog vozila marke "audi", austrijskih registarskih oznaka. Pretpostavlja se da su turski državljani bili u "audiju".

Na licu mesta se, osim vatrogasaca, nalazi i Hitna pomoć, kao i automobil pogrebnog preduzeća. Saobraćaj se ponovo odvija, ali policija zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju ne dozvoljava zadržavanje u blizini nesreće.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top