BalkansPress

Dobro došli!

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je na osnovu operativnih podataka srpske policije u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, sačinjena pretežno od srpskih državljana, koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

PROČITAJTE: Da li je ovo pravi razlog samoubistva mladoženje iz Srbije: Kako se slagao sa ženom i šta se desilo sa njegovim ocem

„Nakon višemesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, tačnije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije uspešno je realizovana zaplena oko 800 kilograma kokaina“, rekao je Rebić.

 

Prema njegovim rečima, nakon prikupljenih informacija da se ova organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije su sa tim saznanjima upoznali španske kolege. 

Španska policija, na osnovu tih informacija, kako je naveo direktor, u Atlanskom okeanu zaustavila je jedrilicu u kojoj je pronađen kokain. 

Rebić je istakao da su tom prilikom kolege iz Španije uhapsile trojicu osumnjičenih članova posade, koji su državljani Srbije, Meksika i Rusije. 

 PROČITAJTE: TRAGEDIJA NA KONCERTU: Pevačicu tokom nastupa ubio vatromet pred publikom (VIDEO)

Direktor srpske policije je dodao da je istovremeno u Republici Srbiji izvršen pretres na četiri lokacije i da su uhapšene još dve osobe osumnjičene da su, kao članovi ove organizovane kriminalne grupe, davali logističku podršku trojici uhapšenih na jedrilici, dok se za jednom osobom intenzivno traga. 

„Ova akcija jasno pokazuje opredeljenost i posvećenost srpske policije u borbi protiv narkotrafikinga i želim da čestitam pripadnicima kriminalističke policije na ovom izuzetno dobrom rezultatu i da se ujedno zahvalim kolegama iz Španije i Velike Britanije na uspešnoj saradnji“, zaključio je Rebić. 

Scroll to top