BalkansPress

Dobro došli!

Sa VMA je oko 22 sata vraćen u Specijalnu zatvorsku bolnicu gde je nastavio da prima terapiju koja mu je prepisana na VMA.

G. M, koji je prošle nedelje vozeći pijan sa 3,8 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreći u Jakovu u kojoj je poginula njegova majka, preminuo je u petak ujutru u Specijalnoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu zbog teškog zdravstvenog stanja usled ranijeg dugotrajnog konzumiranja alkohola.

On je u četvrtak oko 14 sati iz pritvorske ćelije prebačen Specijalnu zatvorsku bolnicu gde je psihijatar procenio da se kod njega razvija delirijum tremens, usled naglog prestanka konzumiranja alkohola, zbog čega je odmah prebačen na VMA, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

 

Sa VMA je oko 22 sata vraćen u Specijalnu zatvorsku bolnicu gde je nastavio da prima terapiju koja mu je prepisana na VMA. Sledećeg jutra, u petak, oko sedam časova, preminuo je.

Njegovo telo upućeno je na obdukciju, a sud i tužilaštvo su obavešteni o ovom slučaju, kažu u Upravi.

Delirijum tremens, poznatije kao “ludilo pijanaca”, teško je stanje s visokim stepenom smrtnosti usled oštećenja jetre, mozga i drugih vitalnih organa.

G. M. je uhapšen odmah nakon nesreće u Jakovu, a sud mu je 3. septembra odredio pritvor. Na saslušanju kod tužioca branio se ćutanjem.

Sumnja se da je G. M, vozeći sa 3,86 promila alkohola u krvi, izazvao sudar u kojem je njegova majka poginula, dok su dve ženske osobe iz drugog automobila povređene.

(BalkansPress / Izvor: Tanjug)

Scroll to top