HICIMA iz lovačke puške Petar Ž. (73) iz Svileuve kod Koceljeve, u nedelju ujutro, usmrtio je Sanju Janković (42) iz Valjeva. Ubistvo se dogodilo oko 8 časova u njegovoj kući u Svileuvi, gde je inače živeo sam, a Sanja sa kojom je bio u vanbračnoj zajednici povremeno je tu boravila.

Petar i Sanja, prema prvim informacijama iz istrage, prethodnu noć su proveli vrlo veselo, u provodu po obližnjim ugostiteljskim objektima. Zašto su se sukobili zasad može samo da se nagađa, a prema nekim pričama, motiv ovog zločina je ljubomora.

 

Starac je Sanji u spavaćoj sobi ispalio dva hica u grudi, nakon čega je pušku prislonio na zid u predsoblju i pošao na česmu pred kućom da opere ruke. Usput, pozvao je suseda i prijatelja, koji mu je često pomagao jer je živeo prilično usamljeno u kući na kraju sela.

-Kada me je Petar pozvao telefonom i pitao da li mogu brzo da dođem, pomislio sam da mu je pozlilo, jer je stariji čovek. Seo sam u auto i požurio, a ni slutio nisam šta se desilo - priča nam potreseno sused koga je Petar alarmirao nakon "krvavog pira", ali ne želi da mu pominjemo ime.

*Kuća Petra Ž. u Svileuvi, kod Koceljeve, u kojoj je presudio nevenčanoj supruzi / FOTO: A. Delić

Užasnuti čovek kaže da se začudio kada je Petra ugledao u dvorištu, naizgled pribranog i u dobrom stanju. Upitao ga je da li je dobro, a ovaj je u očajanju uzvratio: "Ubio sam Sanju!" Odmah potom, susedi su pozvali policiju sa kojom je došla i Služba hitne pomoći, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt žene.

-Dugo su održavali tu svoju vanbračnu vezu, bar deceniju, i nikada nisu imali problema. Petar je Sanji kupio kuću negde u Valjevu. On ima četiri kćeri, od kojih su dve slepe. Ona takođe ima ćerku, ali ih te okolnosti nisu ometale - priča nam jedan prolaznik.

 

Kuća i okućnica Petra Ž. prilično su zapuštene i obrasle visokom travom, a prizor je uživo još sumorniji, pošto je u blizini stršljensko gnezdo, pa se zbog opasnih insekata mora obazrivo prići. Sva vrata zabravila je policija, a jedini svedoci zločina su plastične rukavice ostale od krim-tehničara.

Prozor spavaće sobe u kojoj meštani kažu da se ubistvo i dogodilo, gleda na makadamski put, a da roletna ne bi spala, iskorišćena je kao podupirač jedna crepljika. Ograda, koja je očigledno nekada davno podignuta, sada skoro da i ne postoji, i zarasla je u korov i šiblje.

PROČITAJTE: TEŠKU NESREĆU U INĐIJI IZAZVAO PIJANI VOZAČ Poginuo muškarac, devojčica teško povređena (VIDEO)

OBDUKCIJA

IAKO je slučaj prilično jasan, Više javno tužilaštvo u Šapcu naložilo je obdukciju tela ubijene Sanje Janković. A Petar Ž., kome je policija na licu mesta stavila lisice na ruke, biće saslušan u ponedeljak.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top